Skip to main content

100 νέες εστίες πυρκαγιών τις τελευταίες 24 ώρες – Πώς εξηγείται

Τι ανέφερε ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής

Τα δάση μας είναι απροστάτευτα, υπογράμμισε ο στρατιωτικός αναλυτής και συγγραφέας Σάββας Καλεντερίδης στο κανάλι της Ναυτεμπορικής το πρωί της Τετάρτης, ενώ διερωτήθηκε γιατί δεν αξιοποιείται η τεχνολογία.

«Είναι προφανές ότι η Ελλάδα είναι μία απροστάτευτη χώρα. Πόσους εμπρηστές έχουμε συλλάβει; Τι περιμένουν να μας πουν για τις αιτίες των πυρκαγιών που καταστρέφουν αεροπορικές βάσεις, στρατόπεδα, αποθήκες πυρομαχικών; Τι μέτρα έχουν πάρει για να μην έχουμε πυρκαγιές;» διερωτήθηκε, ενώ επεσήμανε ότι «αυτοί που βγαίνουν να ενημερώσουν τον ελληνικό λαό πρέπει να είναι πιο συγκεκριμένοι».

Ο κ. Καλεντερίδης σημείωσε ότι «πρέπει να επανακαθορίσουμε την έννοια και την ουσία του κράτους στην Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι «το κράτος κομματικοποιήθηκε και πλέον δεν έχουμε ένα αξιόπιστο κράτος».

«Όσο κατόπιν έρχονται να μας πουν τι μέτρα θα πάρουν, θα καίγεται η Ελλάδα» είπε και πρόσθεσε: «Μπορεί αύριο να έχουμε και κάτι άλλο, την Τουρκία έχουμε για γείτονα, δεν έχουμε αντιληφθεί τις πραγματικές διαστάσεις αυτού που γίνεται στην Πύλα».

Ανέφερε επιπλέον ότι συγγενικά του πρόσωπα αγόρασαν drone που ελέγχει το δάσος γύρω από την κτηνοτροφική τους μονάδα. «Η Ελλάδα γιατί δεν προστατεύει τον εαυτό της κάνοντας χρήση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας; Γιατί δεν πετούν drones ιδιαίτερα στα σύνορα και στα δάση, ώστε να υπάρχει εικόνα 24 ώρες το 24ωρο τι κινείται;» διερωτήθηκε.

naftemporiki.gr

Φωτιές – Live: Αναζητούνται ύποπτοι και ευθύνες – Όλες οι εξελίξεις σε Πάρνηθα, Έβρο, Βοιωτία και άλλα μέτωπα