Skip to main content

Εύβοια: Δύσκολη παραμένει η κατάσταση από την πυρκαγιά στα Ψαχνά

ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ / EUROKINISSI

Στη «Ν» μίλησε ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, Κώστας Γίγας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν τις προσπάθειες για να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες στα Ψαχνά, στην κεντρική Εύβοια, καθώς η κατάσταση παραμένει δύσκολη, δήλωσε στη Ναυτεμπορική ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, Κώστας Γίγας.

«Η μάχη στα πύρινα μέτωπα συνεχίζεται , η φωτιά είναι μεν υπό μερικό έλεγχο, αλλά υπάρχει πάντα φόβος για  αναζωπυρώσεις αν ενταθούν οι άνεμοι», τόνισε ο κ. Γίγας.

Το πύρινο μέτωπο εκτείνεται από τις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, απ` όπου ξεκίνησε η πυρκαγιά και φτάνει ως τον Βατώντα και τον Πισσώνα. «Μέχρι στιγμής έχουν καεί περισσότερα από 6.500 στρέμματα χορτολιβαδικής, αλλά κυρίως δασικής έκτασης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχουν καεί επίσης κάποια μαντριά», τόνισε  στη «Ν» υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων.

Χθες δόθηκε εντολή μέσω του 112 σε κατοίκους των πυρόπληκτων περιοχών να εκκενώσουν τα χωριά τους, αλλά σήμερα η επιφυλακή έχει αρθεί και οι περισσότεροι επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Όλες οι δραματικές εξελίξεις Live

Φωτιές – Live: Αναζητούνται ύποπτοι και ευθύνες – Όλες οι εξελίξεις σε Πάρνηθα, Έβρο, Βοιωτία και άλλα μέτωπα