Skip to main content

Φωτιά σε βυτιοφόρο στην Αθηνών – Κορίνθου: «Σε Μπανανία ζούμε; Η ανευθυνότητα σε όλη της το μεγαλείο»

Εξοργισμένοι οι οδηγοί που έμειναν έως και 7 ώρες εγκλωβισμένοι στην Αθηνών - Κορίνθου

Πολύωρη ταλαιπωρία περίμενε σήμερα τους οδηγούς που βρέθηκαν στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου, μετά τη φωτιά που ξέσπασε σε βυτιόφορο υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.

Πολλοί παγιδεύτηκαν στα αυτοκίνητά τους έως και 7 ώρες, καθώς είχαν κλείσει τόσο η νέα όσο και η παλαιά εθνική.

Η διαδικασία μετάγγισης των 7.2 τόνων υγραερίου από το βυτιοφόρο, που έπιασε φωτιά, λίγο πριν την Κακιά Σκάλα, ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 21:00 και τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Ωστόσο οι οδηγοί που υπέστησαν την απίστευτη ταλαιπωρία ήταν ευλόγως εξοργισμένοι.

Ένας εξ αυτών μιλώντας στο Mega είπε ότι έμεινε στο αμάξι του 4 ώρες για να φτάσει από τα διόδια της Κορίνθου έως την Κινέτα. «Η ανευθυνότητα σε όλη της το μεγαλείο. Αν συνέβαινε κάτι σε αυτή την “βόμβα” τι θα γινόταν; Επιτρέπεται η εθνική οδός να μην έχει οδούς διαφυγής; Πού ζούμε, στη Μπανανία;» είπε χαρακτηριστικά. «Δεν υπάρχει αξιολόγηση κινδύνου; Είναι κράτος αυτό; Αίσχος».

Σημείωσε ακόμη ότι ήταν μπλοκαρισμένη η ΛΕΑ και χρειάστηκε να παρέμβει η τροχαία, για να μπορέσει να περάσει ασθενής.

Επισημαίνεται ότι λόγω του κινδύνου να γίνει έκρηξη αποφασίστηκε η μετάγγιση του επικίνδυνου φορτίου σε άλλο βυτιοφόρο. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα και ελήφθησαν όλα μέτρα προστασίας σύμφωνα με το Πρωτόκολλο Ενεργειών και την παρουσία τεχνικού ασφαλείας. 

Tο παραμικρό λάθος «μπορεί να δημιουργήσει μια τεράστια έκρηξη το ωστικό κύμα της οποίας μπορεί να ξεπεράσει τα 300 – 400 – 500 μέτρα», είχε προειδοποιήσει νωρίτερα στο OPEN, o εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Βασίλης  Βαθρακογιάννης.

Μπορείτε να ενημερώνεστε για την κίνηση στους δρόμους ΕΔΩ.