Skip to main content

Κύκλωμα εμπορίας βρεφών στα Χανιά: Απολογούνται οι συλληφθέντες

ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ ΜΑΚΗΣ / INTIME NEWS

Στη διαδικασία συμμετέχουν δύο ανακριτές - Πρώτος έφτασε στα γραφεία του ανακριτή ο 73χρονος ιατρός - ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής

Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί στο δικαστικό μέγαρο Χανίων η διαδικασία των απολογιών των εννέα συλληφθέντων που – σύμφωνα με την δικογραφία που σχημάτισε η ΕΛΑΣ – είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση προχωρώντας σε παράνομες υιοθεσίες και εμπορία βρεφών.

Στη διαδικασία συμμετέχουν δύο ανακριτές. Πρώτος έφτασε στα γραφεία του ανακριτή στις 7 το πρωί ο 73χρονος ιατρός – ιδιοκτήτης της μονάδας υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και ακολούθησαν οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι. Από νωρίς το πρωί βρέθηκαν έξω από τα δικαστήρια πολίτες για να δηλώσουν την υποστήριξη και τη συμπαράσταση τους στον γιατρό, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση.

Οι εννέα συλληφθέντες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ανθρώπων, μεσολάβηση σε υιοθεσία ανηλίκου κατ’ επάγγελμα, παραβάσεις του νόμου περί εφαρμογής της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής, πλαστογραφία, διατάραξη οικογενειακής τάξης, απάτη, σωματική βλάβη και παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες στη σκιά των αποκαλύψεων για την υπόθεση, με απόφαση του υπουργού Υγείας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, παύθηκε από τα καθήκοντά του ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, επικαλούμενη σχετικές πληροφορίες, ο κ. Χρυσοχοΐδης έλαβε την απόφαση αυτή, καθώς φέρεται να ενημερώθηκε ότι ο πρόεδρος της Αρχής έχει κληθεί να δώσει ανωμοτί κατάθεση για παράβαση καθήκοντος και δωροληψία στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται.