Skip to main content

Μαφιόζικη εκτέλεση στον Εύοσμο: Το ποινικό παρελθόν του θύματος στο επίκεντρο των ερευνών

Φωτ. αρχείου (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Ο 35χρονος είχε απασχολήσει παλιότερα τις διωκτικές Αρχές- Τι εξετάζουν οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει την υπόθεση.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες για τον εντοπισμο των δραστών που βρίσκονται πίσω από την δολοφονική επίθεση που δέχθηκε τα ξημερώματα 35χρονος άνδρας, αλβανικής καταγωγής, στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης.

Το θύμα, και πατέρας ενός ανήλικου παιδιού, επέστρεφε σήμερα γύρω στις 12.50 μετά τα μεσάνυχτα στο σπίτι του επί της οδού Βιζυηνού, όταν δέχθηκε πυρά. Εντοπίστηκε βαριά τραυματισμένος από πυροβόλο όπλο. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, όπου όμως κατέληξε.

Από το σημείο της δολοφονίας αστυνομικοί συνέλλεξαν τέσσερις κάλυκες πυροβόλου όπλου.

Οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης βρίσκονται σε εξέλιξη για την εξιχνίαση του εγκλήματος. Γι’ αυτό και γίνεται προσπάθεια να συγκεντρωθεί υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής για να «χαρτογραφηθεί» η διαδρομή που ακολούθησαν – πιθανότατα με Ι.Χ. αυτοκίνητο – ο δράστης ή οι δράστες.

Ταυτόχρονα, οι αστυνομικοί λαμβάνουν καταθέσεις από το οικογενειακό και συγγενικό περιβάλλον του θύματος, όπως επίσης από περιοίκους.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 35χρονος είχε απασχολήσει παλιότερα τις διωκτικές Αρχές. Μάλιστα είχε καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας που τελέστηκε το 2016.

Τέσσερα χρόνια αργότερα, και μετά την αποφυλάκισή του, είχε δεχθεί πάλι πυροβολισμούς, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

Υπό αυτές τις συνθήκες εξετάζεται από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης η δολοφονία του να συνδέεται με το ποινικό του παρελθόν και να έγινε ως αντίποινα.