Skip to main content

Έγκλημα στη Μενεμένη: Προσωρινά κρατούμενος ο 29χρονος- Τι ανέφερε στην απολογία του

Φωτ. αρχείου (ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ / EUROKINISSI)

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση και ήδη πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Στην 7η τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης απολογήθηκε την Τρίτη ο 29χρονος, που έχει ομολογήσει την άγρια δολοφονία την προηγούμενη εβδομάδα 64χρονου άνδρα στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Μετά την απολογία του, ο 29χρονος, σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία μαχαιριού, κρίθηκε προφυλακιστέος.

Στην απολογία του, ο 29χρονος φέρεται να επανέλαβε όσα είχε καταθέσει προανακριτικά στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής Θεσσαλονίκης.

Κατά πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ισχυρίστηκε ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, επειδή το θύμα επιχείρησε να τον βιάσει. «Αντέδρασα και ακολούθησε πάλη. Με κυρίευσε αμόκ» φέρεται να είπε, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τις πράξεις τους. Δήλωσε δε, μετανιωμένος για το έγκλημα, ενώ – δια του συνηγόρου του – υπέβαλε αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως αποφασίστηκε η προσωρινή του κράτηση και ήδη πήρε το δρόμο για τις φυλακές.

Το χρονικό

Ο 29χρονος παρουσιάστηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης στο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε ότι έχει σκοτώσει τον 64χρονο στο διαμέρισμά του. Αφού υπέδειξε το σημείο, οι αστυνομικοί έσπευσαν στο διαμέρισμα και βρήκαν τον 64χρονο σε μια λίμνη αίματος.

Ιατροδικαστής που κλήθηκε στο σημείο και εξέτασε μακροσκοπικά το πτώμα, διαπίστωσε ότι έφερε πολλαπλά χτυπήματα και μαχαιριές στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Η ιατροδικαστική εξέταση «έδειξε» ασφυξία και κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις ως αιτία θανάτου.

Ένα μαχαίρι βρέθηκε καρφωμένο στη βουβωνική χώρα του θύματος, κι άλλα δύο στο στρώμα του κρεβατιού του. Στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκε ένα σφραγισμένο προφυλακτικό, ενώ στον τοίχο του δωματίου ήταν γραμμένη με αίματα, πιθανότατα με σφουγγάρι, η φράση «Παιδεραστής -1».

Εξεταζόμενος από αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 29χρονος (με ποινικό παρελθόν για κλοπές και ναρκωτικά) φέρεται να κατέθεσε ότι είχε γνωρίσει τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας το θύμα, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος υποστήριξε πριν από λίγες μέρες ότι είχε σκοτώσει επίσης δύο αλλοδαπούς. Οι ισχυρισμοί του δεν επαληθεύθηκαν. Για τον ισχυρισμό αυτό που δεν επιβεβαιώθηκε σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία για ψευδή καταγγελία, πράξη για την οποία καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε φυλάκιση 8 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Ο 29χρονος είχε πρόσφατα αποφυλακιστεί για κλοπές και ναρκωτικά, και σύμφωνα με την αδελφή του προέβη στην καταγγελία αυτή γιατί ήθελε να επιστρέψει στη φυλακή προκειμένου να απεξαρτηθεί από τα ναρκωτικά. Σημείωσε επίσης ότι ο 29χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.