Skip to main content

TUI: Περίπου 70 Βέλγοι απομακρύνθηκαν από το Κιοτάρι

«Λιγότερο από το 5% του συνολικού αριθμού των Βέλγων που κάνουν διακοπές στη Ρόδο μέσω της TUI

Το νησί της Ρόδου στις φλόγες: περίπου 70 Βέλγοι απομακρύνθηκαν βιαστικά από τα ξενοδοχεία τους, γράφει η βελγική Le Soir.

«Η Ελλάδα βιώνει τον χειρότερο καύσωνα που έχει καταγραφεί ποτέ στην ιστορία της, με θερμοκρασίες πάνω από 44 βαθμούς Κελσίου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν μεγάλες πυρκαγιές. Εβδομήντα Βέλγοι που πήγαν διακοπές στη Ρόδο με την TUI αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους προληπτικά μετά τις πυρκαγιές, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας, Πιέτ Ντεμεγιέρ.

Σύμφωνα με την TUI, υπήρχαν  περίπου 70 Βέλγοι στην περιοχή Κιοτάρι, δηλαδή «λιγότερο από το 5% του συνολικού αριθμού των Βέλγων που κάνουν διακοπές στη Ρόδο μέσω των υπηρεσιών της.

Σύμφωνα με τον Ντεμεγιέρ», έχει ληφθεί μέριμνα από τις τοπικές αρχές για τη μεταφορά τους, αν και υπάρχει αβεβαιότητα για τη σειρά των γεγονότων». «Αυτή τη στιγμή, τα ξενοδοχεία δεν διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο. Αυτό είναι ένα προληπτικό μέτρο. Αργότερα το βράδυ, θα πρέπει να υπάρχει περισσότερη σαφήνεια: Αν θα είναι δυνατή η επιστροφή τους στα ξενοδοχεία ή αν κριθεί απαραίτητη κάποια άλλη λύση; »