Skip to main content

Έγκλημα στην Μενεμένη: Ο 29χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί

ΕΛΑΣ

Ασκήθηκε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία μαχαιριού.

Στην εισαγγελέα οδηγήθηκε το πρωί της Παρασκευής ο 29χρονος που κατηγορείται για την άγρια δολοφονία  64χρονου άνδρα στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης.

Η εισαγγελέας άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία μαχαιριού, ενώ τον παρέπεμψε στην ανακρίτρια Θεσσαλονίκης από την οποία πήρε προθεσμία για την προσεχή Τρίτη.

Μέχρι να απολογηθεί και να αποφασιστεί η ποινική του μεταχείριση παραμένει υπό κράτηση.

Ενώπιον της εισαγγελέως φέρεται να ομολόγησε το έγκλημα, χωρίς όμως να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Ο καθ’ ομολογίαν δράστης φέρεται να αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχει ποινικό παρελθόν για κλοπές και ναρκωτικά.

Το χρονικό

Ο 29χρονος παρουσιάστηκε χθες το πρωί στο αστυνομικό τμήμα και ομολόγησε ότι έχει σκοτώσει τον 64χρονο στο διαμέρισμά του. Αφού υπέδειξε το σημείο, οι αστυνομικοί έσπευσαν στο διαμέρισμα και βρήκαν τον 64χρονο σε μια λίμνη αίματος.

Ιατροδικαστής που κλήθηκε στο σημείο και εξέτασε μακροσκοπικά το πτώμα, διαπίστωσε ότι έφερε πολλαπλά χτυπήματα και μαχαιριές στο πρόσωπο και στο κεφάλι. Ένα μαχαίρι βρέθηκε καρφωμένο στη βουβωνική χώρα του θύματος, κι άλλα δύο στο στρώμα του κρεβατιού του. Στη σκηνή του εγκλήματος βρέθηκε ένα σφραγισμένο προφυλακτικό, ενώ στον τοίχο του δωματίου ήταν γραμμένη με αίματα, πιθανότατα με σφουγγάρι, η φράση «Παιδεραστής -1».

Εξεταζόμενος από αξιωματικούς του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ο 29χρονος (με ποινικό παρελθόν για κλοπές και ναρκωτικά) φέρεται να κατέθεσε ότι είχε γνωρίσει τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας το θύμα, στην περιοχή του Νέου Σιδηροδρομικού Σταθμού Θεσσαλονίκης.

«Με πλησίασε και μου ζήτησε να του κάνω κάποιες εργασίες στο σπίτι του» φέρεται να ισχυρίστηκε ο ίδιος στους αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής, περιγράφοντας την γνωριμία του με τον 64χρονο και τον λόγο που τον ακολούθησε χθες τα ξημερώματα, στο διαμέρισμά του επί της οδού Καζαντζάκη.

Σημειώνεται ότι ο 29χρονος υποστήριξε πριν από λίγες μέρες ότι είχε σκοτώσει επίσης δύο αλλοδαπούς. Είχε παρουσιαστεί στις 18 Ιουλίου σε αστυνομικό τμήμα δηλώνοντας ότι σκότωσε δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι την προηγούμενη μέρα αποπειράθηκαν να τον ληστέψουν με αιχμηρό αντικείμενο. Οι ισχυρισμοί του δεν επαληθεύθηκαν.

Για τον ισχυρισμό αυτό που δεν επιβεβαιώθηκε σχηματίστηκε δικογραφία από την Αστυνομία για ψευδή καταγγελία, πράξη για την οποία καταδικάστηκε, την περασμένη Τρίτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, σε φυλάκιση 8 μηνών, με 3ετή αναστολή.

Η αδελφή του, σε δηλώσεις της, ανέφερε ότι προέβη στην καταγγελία αυτή γιατί ήθελε να επιστρέψει στη φυλακή προκειμένου να αποτοξινωθεί. Σημείωσε επίσης ότι ο 29χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ