Skip to main content

Χειροπέδες σε σπείρα που λήστευε χρηματαποστολές στην Αττική

ΕΛ.ΑΣ.

Εξιχνιάστηκε ληστεία στα Σεπόλια, όπου με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν 150.000 ευρώ τη στιγμή ανεφοδιασμού ΑΤΜ.

Στα «δίχτυα» της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έπεσε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε χρηματαποστολές κατά τη διάρκεια ανεφοδιασμών σε ΑΤΜ στην Αττική.

Για την αποδόμησή της, πραγματοποιήθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε Άνω Λιόσια, Μεταμόρφωση και Μελίσσια, κατά την οποία συνελήφθησαν τρία μέλη της.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τουλάχιστον από τα μέσα Φεβρουαρίου του 2023, είχαν συστήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση με σκοπό τη διάπραξη ληστειών σε διάφορες περιοχές της Αττικής. Ενεργούσαν με διακριτούς ρόλους (φυσικοί αυτουργοί, τσιλιαδόροι κ.λπ.), ενώ στόχος τους ήταν κυρίως καταστήματα ή χώροι όπου υπήρχαν εγκατεστημένα ΑΤΜ.

Μάλιστα, προκειμένου να δυσχεραίνουν τον εντοπισμό τους, κατά τη διάπραξη της ληστείας, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, φορούσαν γάντια και έφεραν πιστόλια με τα οποία ακινητοποιούσαν τον υπάλληλο των χρηματαποστολών, ενώ για τη μετάβαση και τη διαφυγή τους χρησιμοποιούσαν δίκυκλη μοτοσικλέτα με την οποία στη συνέχεια μετέβαιναν σε αποθηκευτικό χώρο – ορμητήριο.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, καθώς και από την κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν οκτώ χάπια, τρία αυτοκίνητα και δίκυκλη μοτοσικλέτα, πιστόλι, δύο γεμιστήρες, 35 φυσίγγια, είδη ρουχισμού που φορούσαν την ημέρα της ληστείας και 11.250 ευρώ.

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχει εξιχνιαστεί περίπτωση ληστείας που διέπραξαν πρωινές ώρες της 15ης Μαρτίου στα Σεπόλια, όπου, έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους και με την απειλή πιστολιών, αφαίρεσαν 150.000 ευρώ τη στιγμή ανεφοδιασμού ΑΤΜ.

Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, κατά περίπτωση για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και ληστεία κατά συναυτουργία, απείθεια καθώς και παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά, τα όπλα και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. συνεχίζεται για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους της εγκληματικής τους δραστηριότητας.