Skip to main content

Δολοφονία τρανς γυναίκας: Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Η 46χρονη βρέθηκε δολοφονημένη την Δευτέρα στο διαμέρισμά της

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, μετά από κάλεσμα γυναικείων και ΛΟΑΤΚΙ συλλογικοτήτων, για τον θάνατο της τρανς γυναίκας από την Κούβα στον Άγιο Παντελεήμονα.

Οι διαδηλωτές κρατούσαν κεριά στα χέρια τους ενώ είχαν σχηματίσει με αλλά κεριά στο έδαφος το όνομά της. Αυτή ήταν η δεύτερη συνεχομένη μέρα που πραγματοποιείται διαδήλωση διαμαρτυρίας για την άτυχη 46χρονη, καθώς την Τρίτη διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στον Άγιο Παντελεήμονα.

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στην Θεσσαλονίκη, οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στη συνέχεια έκαναν πορεία σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, κρατώντας πανό, πλακάτ και μια τεράστια σημαία της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. «Οι τρανς ζωές έχουν αξία», «Ενάντια στο μίσος και στην τρανσφοβία, στον δρόμο κατεβαίνουμε για άλλη κοινωνία», ήταν μεταξύ των συνθημάτων που έγραφαν τα πανό. Η πορεία κατέληξε στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

Υπενθυμίζεται ότι η 46χρονη βρέθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (10/7) άγρια δολοφονημένη με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο στο διαμέρισμά της στην οδό Φυλής.

Πηγή: ΑΜΠΕ