Skip to main content

Βίντεο από πλοίο παρόμοιο με του ναυαγίου στην Πύλο – Στη Μαλακάσα έφτασαν οι διασωθέντες

ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ / INTIME NEWS

Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι και οκτώ ανήλικοι, οι οποίοι –αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης στη Μαλακάσα- θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων

Στη δομή της Μαλακάσας έφτασαν το μεσημέρι της Παρασκευής τα δύο λεωφορεία που μετέφεραν από την Καλαμάτα τους διασωθέντες του ναυαγίου σε διεθνή ύδατα ανοιχτά της Πύλου.

Ανάμεσα στους διασωθέντες είναι και οκτώ ανήλικοι, οι οποίοι –αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ταυτοποίησης στη Μαλακάσα- θα μεταφερθούν σε δομές ανηλίκων.

Αυτή την περίοδο στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ) της Μαλακάσας δυναμικότητας 1.500 μεταναστών, φιλοξενούνται περίπου 95.

Σημειώνεται πως οι διασωθέντες ανέρχονται σε 104. Μέχρι στιγμής, έχουν ανασυρθεί 78 σοροί, ενώ ο αριθμός των αγνοουμένων παραμένει ακόμη άγνωστος.

Βίντεο από παρόμοιο αλιευτικό σκάφος

Στην ιχθυόσκαλα Κερατσινίου και μέσα σε ένα αλιευτικό σκάφος παρόμοιο με αυτό του ναυαγίου βρέθηκε κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό ο υπεύθυνος του πλοίου, Γιώργος Βογιατζόγλου, ανέφερε ότι πρόκειται για αλιευτικό σκάφος έχει τη δυνατότητα μεταφοράς λίγων ανθρώπων. «Οι δυνατότητές τους είναι να μεταφέρουν ψάρια, όχι ανθρώπους» τόνισε.

Προθεσμία ζήτησαν οι συλληφθέντες

Στην εισαγγελία Καλαμάτας, όπου τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, οδηγήθηκαν χθες οι εννέα συλληφθέντες, που φέρονται ως οι διακινητές των μεταναστών στο αλιευτικό σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά της Πύλου.

Οι συλληφθέντες, αιγυπτιακής υπηκοότητας (ηλικίας 26, 21, 40, 36, 32, 26, 22, 29 και 20 ετών), κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που αφορά την παράνομη είσοδο μεταναστών, πρόκληση ναυαγίου και έκθεση ζωής σε κίνδυνο. Οι κατηγορούμενοι αποτελούσαν πλήρωμα του πλοίου και είχαν διακριτούς ρόλους στη μεταφορά των υπολοίπων.

Πόλεμος χωρίς έλεος στα νερά της Μεσογείου

Οι συλληφθέντες ζήτησαν προθεσμία να απολογηθούν τη Δευτέρα. Οκτώ από αυτούς κρατούνται στο αστυνομικό τμήματα Καλαμάτας, ενώ ο ένας νοσηλεύεται φρουρούμενος στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες έπρεπε να πληρώσουν από 4.000 έως 6.000 ευρώ για το ταξίδι θανάτου. Το πλοίο φαίνεται πως είχε ξεκινήσει από την Αίγυπτο, έκανε στάση στην Λιβύη και έπειτα συνέχισε για την Ιταλία.

Διαβάστε επίσης:

Μπορούσε να αποτραπεί η τραγωδία στην Πύλο; Τι ισχύει για τις διασώσεις και τα «δουλεμπορικά»

Ναυάγιο στην Πύλο: Η συγκινητική στιγμή που συναντιούνται δύο αδέρφια από τη Συρία

Ναυάγιο στην Πύλο: Ενήργησε όπως έπρεπε το Λιμενικό; Ο αντιναύαρχος ε.α. Π. Παστουσέας στο Naftemporiki TV