Skip to main content

Θεσπρωτία: Σε φορτηγάκι 32 παράτυποι μετανάστες – Συλλήψεις 4 διακινητών

ΕΛ.ΑΣ.

Οι παράτυποι μετανάστες είχαν καταβάλει πριν την αναχώρησή τους από την Πελοπόννησο 100 ευρώ ο καθένας.

Να προωθήσουν 32 παράτυπους μετανάστες προς τα ελληνοαλβανικά σύνορα σκόπευαν τέσσερις διακινητές, που συνελήφθησαν χθες το βράδυ σε περιοχή της Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας.

Ταυτοποιήθηκε άλλος ένας συνεργός τους. Σε βάρος τους σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για απόπειρα προώθησης παράτυπων μεταναστών στο εξωτερικό.

Πρόκειται για δύο Έλληνες, ηλικίας 56 και 61 ετών, καθώς και τρεις αλλοδαπούς, 24, 38 και 56 ετών.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. φορτηγό με πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπών αρχών, το οποίο οδηγούσε ο 56χρονος, με συνοδηγό τον 24χρονο, στον χώρο φόρτωσης του οποίου βρέθηκαν 32 παράτυποι μετανάστες (εκ των οποίων μία γυναίκα).

Ακόμη, κοντά στο φορτηγό εντοπίστηκε να κινείται Ι.Χ.Ε., με οδηγό τον 61χρονο και συνοδηγό τον 38χρονο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του φορτηγού είχε παραλάβει νωρίτερα το όχημα με τους παράτυπους μετανάστες από περιοχή της Άρτας, όπου το είχε οδηγήσει ο 56χρονος αλλοδαπός από περιοχή της Πελοποννήσου, με σκοπό στη συνέχεια να τους μεταφέρει στην ελληνοαλβανική μεθόριο, ώστε από εκεί να εξέλθουν παράνομα από τη χώρα.

Επίσης, προέκυψε ότι οι παράτυποι μετανάστες είχαν καταβάλει πριν την αναχώρησή τους από την Πελοπόννησο το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ ο καθένας, ενώ ο 61χρονος κι ο 38χρονος κινούνταν με το αυτοκίνητο, στο οποίο εντοπίστηκαν, ως προπομποί, προκειμένου να ειδοποιούν για τυχόν αστυνομική παρουσία.

Κατασχέθηκαν τα δύο οχήματα καθώς και χρηματικό ποσό 2.700 ευρώ που βρέθηκαν στην κατοχή του 38χρονου αλλοδαπού.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσπρωτίας.