Skip to main content

Street Crimes: Δεκαοκτώ συλλήψεις σε τριήμερη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. στο κέντρο της Αθήνας

ΕΛ.ΑΣ.

Ο απολογισμός αναλυτικά.

Εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση με σκοπό την αντιμετώπιση των «εγκλημάτων δρόμου» (Street Crimes), στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, οργανώθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών το τριήμερο 13-15 Μαΐου.

Στο πλαίσιο αυτό, κατά τις επιχειρήσεις που πραγματοποιήθηκαν από το Τμήμα Δημόσιας Ασφάλειας, παρουσία δικαστικών λειτουργών, συνελήφθησαν συνολικά 18 άτομα και εξιχνιάστηκαν 26 κλοπές, οκτώ απάτες και τρεις ληστείες.

Πιο αναλυτικά:

Σύλληψη μελών συμμορίας για κλοπές

Αποκαλύφθηκε η δράση πενταμελούς συμμορίας, τα μέλη της οποίας από 22 Αυγούστου 2021 μέχρι 5 Μαΐου 2023, διέπραξαν συνολικά 19 κλοπές, από τις οποίες οι έξι από καταστήματα και 13 από το εσωτερικό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτων, στις περιοχές της Ακρόπολης και της Καλλιθέας.

Στο πλαίσιο της επιχειρησιακής δράσης, συνελήφθησαν τρία μέλη της συμμορίας, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία των άλλων δύο, που αναζητούνται.

Σύλληψη για απάτες

Συνελήφθη άνδρας, Έλληνας, ημεδαπός ο οποίος, όπως προέκυψε από την προανακριτική έρευνα, από 27 Οκτωβρίου 2022 μέχρι 18 Ιανουαρίου 2022, δρώντας ως μισθωτής ή εκμισθωτής ακινήτου, διέπραξε συνολικά οτκώ απάτες.

Σύλληψη 11 αλλοδαπών

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών για άτομα που εμπλέκονται σε υποθέσεις κλοπών, εντοπίστηκαν σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις και συνελήφθησαν σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας και στο Παγκράτι, 11 αλλοδαποί, κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση – για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος, παράβαση των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα καθώς και για απείθεια και βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών αρχών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος αποδείξεων μεταφοράς χρημάτων, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων, πλήθος γυναικείων αξεσουάρ και κοσμημάτων, πλήθος από λουράκια και αξεσουάρ ρολογιών, πλήθος κοσμημάτων,
64 ρολόγια χειρός, 80 φαρμακευτικά χάπια, 80 ευρώ, πολυέλαιος, κλειδί οχήματος, 17 κινητά τηλέφωνα, μαχαίρι, πίνακας ζωγραφικής, ταυτότητα, μαχαίρι τύπου σουγιά, αεροβόλο πιστόλι,
πιστόλι παλαιού τύπου (αντίκα), δύο φωτογραφικές μηχανές, τέσσερις μεταλλικές κλειδαριές, ζευγάρι κλειδιών, πλήθος από τηλεκάρτες, δύο μεταλλικά καλύμματα κλειδαριάς, πλαστική καρτέλα για τη διάρρηξη πορτών, τηλεόραση, ηλεκτρονική κονσόλα παιχνιδιών και πλήθος κλειδιών.

Σύλληψη για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα και καταδικαστικές αποφάσεις

Συνελήφθησαν στην περιοχή των Καμινίων, δύο γυναίκες, Ελληνίδες, καθώς σε βάρος τους εκκρεμούσαν για τη μεν πρώτη 20 καταδικαστικές αποφάσεις φυλάκισης 18 ετών και 2 μηνών, καθώς και ποινή κάθειρξης 5 ετών, ενώ για τη δεύτερη ποινή φυλάκισης 6 μηνών. Παράλληλα, στην περιοχή του Κολωνού, συνελήφθη άνδρας, Έλληνας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία μαχαίρια.

Δικογραφίες τακτικής διαδικασίας

Σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος τεσσάρων  ατόμων για τετελεσμένες διακεκριμένες κλοπές κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ’ εξακολούθηση, ενώ εξιχνιάστηκαν επτά περιπτώσεις κλοπών από το εσωτερικό οικιών.

Πρόκειται για:

  • δύο άτομα, αλλοδαπό και Ελληνίδα, οι οποίοι όπως προέκυψε από την έρευνα, το διάστημα από Φεβρουάριο έως Μάρτιο του 2023 διέπραξαν δύο κλοπές σε Ζωγράφου και Αμπελόκηπους
  • αλλοδαπό, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2023 διέπραξε τρεις κλοπές σε Πατήσια και Ακρόπολη
  • Έλληνα, ο οποίος τον Φεβρουάριο του 2023 διέπραξε δύο κλοπές σε Πατήσια και Ακρόπολη.

Επιπλέον, σχηματίστηκαν τρεις δικογραφίες τακτικής διαδικασίας σε βάρος τεσσάρων ατόμων, για – κατά περίπτωση – τετελεσμένες ληστείες κατά συναυτουργία και τη νομοθεσία για τα όπλα, ενώ εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις ληστειών.

Πρόκειται για:

  • δύο Έλληνες, οι οποίοι την 31η Δεκεμβρίου το 2022, προφασιζόμενοι τα εορταστικά κάλαντα, εισήλθαν σε κατοικία στον Υμηττό και με τη χρήση σωματικής βίας, αφαίρεσαν 200 ευρώ
  • αλλοδαπό ο οποίος την 17η Απριλίου 2011, εισήλθε μαζί με άλλο δράστη σε κατοικία και με την απειλή μαχαιριού αφαίρεσαν από γυναίκα 800 ευρώ και τιμαλφή
  • αλλοδαπό ο οποίος την 6η Φεβρουαρίου 2023, μαζί με δύο ακόμη δράστες εισήλθαν σε διαμέρισμα αλλοδαπού και αφού τον χτύπησαν με σφυρί, γροθιές και λακτίσματα και στη συνεχεία τον έδεσαν και τον φίμωσαν, του αφαίρεσαν κινητό τηλέφωνο, 400 ευρώ, προσωπικά έγγραφα, αντικείμενα και είδη ένδυσης.