Skip to main content

Δολοφονία Άλκη Καμπανού: Ομολόγησε ο δεύτερος κατηγορούμενος για το θανάσιμο χτύπημα

Intime/ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Το χτύπημα που ομολόγησε είναι αυτό που σε συνδυασμό με τα χτυπήματα στο κεφάλι, προκάλεσαν τον θάνατο του Άλκη, όπως αναφέρεται και στο ιατροδικαστικό πόρισμα.

Ο δεύτερος από τους 12 κατηγορούμενους, 21 ετών, που απολογείται σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που κατάφερε το χτύπημα στη μηριαία αρτηρία στο πόδι του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Το χτύπημα που ομολόγησε είναι αυτό που σε συνδυασμό με τα χτυπήματα στο κεφάλι, προκάλεσαν τον θάνατο του Άλκη, όπως αναφέρεται και στο ιατροδικαστικό πόρισμα που υπέγραψε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση.

«Εγώ είμαι αυτός που χτύπησε τον Άλκη στο πόδι. Πρέπει να γνωρίζουν αυτοί οι γονείς την αλήθεια», είπε. «Έχω συνειδητοποιήσει το κακό που προξένησα. Θέλω να ζητήσω μια τεράστια συγγνώμη από τους γονείς και την αδερφή του Άλκη, όμως δυστυχώς δεν γυρίζει πίσω. Μακάρι να ήμουν εγώ στη θέση του».

Είναι ο πρώτος από τους κατηγορούμενους που παραδέχεται οποιαδήποτε επαφή με τον 19χρονο Άλκη Καμπανό. Μέχρι τώρα όλοι οι κατηγορούμενοι, και ο 21χρονος, είχαν αρνηθεί ότι είχαν οποιαδήποτε επαφή στη δολοφονική επίθεση με τον Άλκη. Κάποιοι είχαν παραδεχθεί μόνο ότι είχαν χτυπήσει τους τραυματίες.

«Ήμουν ειλικρινής από την πρώτη στιγμή, απλών δεν θυμόμουν καλά στο μυαλό μου. Έχω την αμφιβολία μου αν συμμετείχα», είπε, προσθέτοντας ότι μιλώντας με τους δικηγόρους και τους ιατροδικαστές κατάλαβε τι έγινε. «Έχω τις αμφιβολίες μου ακόμα αν το έκανα, αλλά σε συζήτηση με τους δικηγόρους και τους ιατροδικαστες μου εξήγησαν τις δικές τους εκδοχές. Είμαι σίγουρος και πεπεισμένος όμως ότι έγινε από εμένα. Το κατάλαβα από τη φωτογραφία, από το πώς ήταν το τραύμα. Είμαι σίγουρος».