Skip to main content

H Piraeus Tower Α.Ε. ανακοινώνει την υπογραφή συμφωνίας μίσθωσης χώρων με τον όμιλο Inditex

Ο Πύργος του Πειραιά, αρχιτεκτονικό τοπόσημο στην αφετηρία της Αθηναϊκής Ριβιέρας, στην καρδιά του μεγαλύτερου επιβατικού λιμανιού της Ευρώπης, πρόκειται να υποδεχτεί ως anchor tenant την INDITEX, έναν από τους κορυφαίους ομίλους μόδας στον κόσμο.

Ο όμιλος, που ξεκίνησε το 1975 με το πρώτο κατάστημα Zara στην Corunia, δραστηριοποιείται πλέον σε 216 χώρες, έχοντας συνολικά πάνω από 6.700 καταστήματα, ενώ στην Ελλάδα διαθέτει 7 αλυσίδες: Zara, Pull&Bear, Massimo Dutti, Bershka, Stradivarius, Oysho και Zara Home.

Η συμφωνία αφορά στη μίσθωση καταστήματος συνολικής εκμισθούμενης επιφάνειας 5.850 τ.μ., που θα καταλαμβάνει χώρους από το ισόγειο έως και τον 2ο όροφο, για χρήση Zara και Zara Home.

«Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ο Πύργος Πειραιά πρόκειται να φιλοξενήσει έναν από τους κολοσσούς διανομής μόδας της εγχώριας αλλά και της παγκόσμιας αγοράς. Η νέα αυτή άφιξη στον πρώτο πράσινο πιστοποιημένο ουρανοξύστη της χώρας θα λειτουργήσει ως πόλος έλξης για τον Πειραιά ενισχύοντας την αγοραστική κίνηση της περιοχής και ενδυναμώνοντας την τοπική απασχόληση», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος των Piraeus Tower και DIMAND, Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Το εμβληματικό ορόσημο της πόλης του Πειραιά με την απέραντη θέα, θα αντιπροσωπεύει τις πιο καινοτόμες, τελευταίας τεχνολογίας, πράσινες πρακτικές. Πρότυπο βιώσιμου σχεδιασμού, το ανακαινισμένο κτήριο των 34.600 τ.μ. πρόκειται να πιστοποιηθεί με την ανώτατη πιστοποίηση Platinum, κατά το διεθνές σύστημα αειφόρου ανάπτυξης LEED (Leadership in Energy and Environmental Design) αλλά και με την πιστοποίηση WELL (WELL Building Standard) που επικεντρώνεται στην υγεία, ευεξία και παραγωγικότητα των χρηστών του κτηρίου.

Σχετικά με την Piraeus Tower

Η Piraeus Tower Α.Ε., αποτελεί κοινό επενδυτικό φορέα της Cante Holdings Ltd (όμιλος DIMAND και EBRD) & της PRODEA Investments. Στις 6 Ιουλίου του 2020, μετά από διαγωνιστική διαδικασία του Δήμου Πειραιά, η κοινοπραξία υπέγραψε 99ετή σύμβαση παραχώρησης για την αξιοποίηση, εκμετάλλευση και συντήρηση του Πύργου Πειραιά.

piraeustower.gr

Σχετικά με την DIMAND

Η DIMAND είναι μία από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες στον χώρο της ανάπτυξης ακινήτων, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Από την αρχή της λειτουργίας της, το 2005, έχει ενσωματώσει τη φιλοσοφία των «πράσινων» κτηρίων στον πυρήνα της δραστηριότητάς της, δημιουργώντας μία νέα αγορά στο Real Estate και αποτελώντας πρότυπο διεθνώς. H επιχειρηματική της δραστηριότητα εστιάζεται στην υλοποίηση σύγχρονων βιοκλιματικών κτηρίων γραφείων, αστικών αναπλάσεων μεγάλου μεγέθους, σύνθετων έργων μικτών χρήσεων, καθώς και ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων ενώ έχει αναπτύξει το 42% των πράσινων κτηρίων στην Ελλάδα που είναι πιστοποιημένα με LEED BD+C (Leadership in Energy & Environmental Design).

Η εταιρεία συγκαταλέγεται στην ηγετική ομάδα των «The Most Sustainable Companies in Greece» λαμβάνοντας την ανώτατη διάκριση βιώσιμης ανάπτυξης από το Quality Net Foundation και έχει διακριθεί ως LEED® Proven Provider™ από το Green Building Certification Institute στο οποίο είναι και silver μέλος. Παράλληλα, είναι μέλος του GRESB, αλλά και Credentialed Project Developer και Credentialed Quality Assurance Provider του Investor Confidence Project (ICP) Europe.

dimand.gr 

Σχετικά με την EBRD

Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) είναι ένα Διεθνές χρηματοπιστωτικό ίδρυμα το οποίο ιδρύθηκε το 1991.

Ως πολυμερής αναπτυξιακή τράπεζα επενδύσεων, η EBRD χρησιμοποιεί τις επενδύσεις ως ένα εργαλείο για την ανάπτυξη οικονομιών αγοράς. Έχοντας αρχικά εστιάσει τις δραστηριότητές της σε χώρες του πρώην Ανατολικού Μπλοκ, σύντομα επεκτάθηκε για να υποστηρίξει στόχους ανάπτυξης σε περισσότερες από 30 χώρες, από την Κεντρική Ευρώπη μέχρι την Κεντρική Ασία. Με λειτουργία παρόμοια με αυτήν άλλων αναπτυξιακών τραπεζών, η EBRD έχει μέλη από όλο τον κόσμο (Βόρειο Αμερική, Αφρική,

Ασία και Αυστραλία), με τις ΗΠΑ ως το μεγαλύτερο μέτοχό της. Ωστόσο η δανειοδότηση γίνεται μόνον σε περιφερειακή βάση, στις χώρες όπου δραστηριοποιείται.

Με έδρα στο Λονδίνο, η EBRD είναι ιδιοκτησία 69 χωρών και δύο οργανισμών της ΕΕ – 69η χώρα είναι η Ινδία από τον Ιούλιο του 2018. Παρά το δημόσιο χαρακτήρα των μετόχων της, η τράπεζα επενδύει σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, μαζί με εμπορικούς συνεργάτες.

ebrd.com

Σχετικά με την PRODEA Investments

Η PRODEA Investments είναι η μεγαλύτερη εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Με ενεργητικό άνω των €3 δις, ο όμιλος της PRODEA δραστηριοποιείται σε επενδύσεις σε ακίνητα και διοικείται από στελέχη με σημαντική εμπειρία στην εξεύρεση επενδυτικών ευκαιριών, υλοποίηση επενδύσεων και δημιουργία αξίας για την εταιρεία και τους μετόχους της.

Το χαρτοφυλάκιο ακινήτων της PRODEA Investments αποτελείται από πάνω από 380 εμπορικά ακίνητα, κυρίως γραφεία και καταστήματα, αλλά επίσης επεκτείνεται γρήγορα και στον τομέα των εμπορικών αποθηκών και τον ξενοδοχειακό τομέα. Με πάνω από το 80% του χαρτοφυλακίου της να βρίσκεται σε αστικές περιοχές υψηλής προβολής και εμπορικότητας σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο και επιλεκτικά σε άλλες βασικές αγορές Νοτιοανατολικής Ευρώπης, όπως η Ιταλία, η PRODEA Investments διαθέτει υψηλής ποιότητας και απόδοσης, διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο με υψηλά επίπεδα πληρότητας, μακροχρόνιες μισθώσεις και ισχυρή βάση μισθωτών.

prodea.gr