Skip to main content

Υπόθεση Πάτρας: Εισαγγελέας ζητεί να δικαστεί η 34χρονη και για δολοφονία των άλλων δύο παιδιών της

Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας ζητεί και την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης.

Να δικαστεί η 34χρονη κατηγορούμενη από την Πάτρα και για τον θάνατο των άλλων δύο παιδιών της, Μαλένας και Ίριδας προτείνει στο δικαστικό συμβούλιο ο εισαγγελέας.

Την ώρα που η δίκη της 34χρονης για τον θάνατο της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζινας είναι σε εξέλιξη, ο εισαγγελικος λειτουργός ζητεί από το δικαστικό συμβούλιο να παραπέμψει για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση την 34χρονη για το θάνατο της 3,5 ετών Μαλένας και της 6 μηνών Ίριδας. Με την ίδια πρόταση ο εισαγγελέας ζητεί και την παράταση της προσωρινής κράτησης της κατηγορουμένης.

Υπενθυμίζεται ότι στο πόρισμά τους οι δύο εμπειρότατοι ιατροδικαστές Καρακούκης-Καλόγρηας, είχαν αποφανθεί ότι ο θάνατος και των δύο μικρότερων παιδιών της ήταν προϊόν εγκληματικής ενέργειας και συγκεκριμένα ασφυξίας.

Τον τελικό λόγο για το εάν η υπόθεση θα φτάσει τελικά στο ακροατήριο θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.

Τι κατέθεσε νοσηλεύτρια του Καραμανδάνειου για την Τζωρτζίνα

Με την κατάθεση της νοσηλεύτριας του Καραμανδάνειου Νοσοκομείου της Πάτρας, η οποία ήταν η πρώτη που πήγε στο δωμάτιο της Τζωρτζίνας όταν έπαθε την ανακοπή, συνεχίζεται στο μεταξύ η δίκη της 34χρονης η οποία κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ανθρωποκτονία από πρόθεση σε βάρος της πρωτότοκης κόρης της Τζωρτζίνας.

«Εγώ είδα το παιδί καλά στις έξι το απόγευμα που του έδωσα την αντιβίωσή του. Μετά έγινε ό,τι έγινε. Στις 7 το απόγευμα άκουσα το κουδούνι που το χτυπούν συνήθως για απλά πράγματα, αν είναι κάτι σοβαρό βγαίνουν στο διάδρομο και φωνάζουν.

Εγώ όταν είδα ότι χτυπάει κουδούνι βγήκα να πάω προς το δωμάτιο και είδα τη μητέρα να μου κουνάει τα χέρια χωρίς να μιλάει. Εκεί κατάλαβα ότι ήταν κάτι σοβαρό. Το παιδί ήταν στη μέση του κρεβατιού. Ήταν ωχρό και δεν είχε το ρινικό οξυγόνο. Το μόνιτορ έδειχνε παύλες. Κάναμε ΚΑΡΠΑ και μετά από 50 λεπτά περίπου άρχισε να δείχνει το μόνιτορ έναν ελαφρύ σφυγμό» είπε.

Ακολούθησαν ερωτήσεις από την πρόεδρο και την εισαγγελέα:

«Πρόεδρος: Περιγράψτε πως βρήκατε το παιδί;

Μάρτυρας: Ήταν στη μέση και προς τα κάτω του κρεβατιού. Ήταν αναίσθητο και πανιασμένο. Δεν φορούσε το ρινικό οξυγόνο.

Πρόεδρος: Τι σημαίνει αυτό;

Μάρτυρας: Ήταν βγαλμένη η συσκευή, όχι μόνο το κομμάτι που συνδέεται με το σώμα του παιδιού.

Πρόεδρος: Η μητέρα πού βρισκόταν;

Μάρτυρας: Της είπαμε να περάσει έξω.

Πρόεδρος: Στο διπλανό δωμάτιο;

Μάρτυρας: Δε βγήκαν ποτέ. Ούτε να δουν τι γίνεται. Μας έκανε εντύπωση θυμάμαι.

Εισαγγελέας: Είπατε πως το οξύμετρο είχε παύλα. Ποτέ δείχνει παύλα;

Μάρτυρας: Όταν είναι βγαλμένο ή όταν ο άνθρωπος είναι νεκρός.

Εισαγγελέας: Αυτό κάνει ήχο; Χαμηλώνει;

Μάρτυρας: Κάνει, ναι.

Εισαγγελέας: Το είχε χαμηλώσει η κατηγορούμενη;

Μάρτυρας: Έχουν έντονο θόρυβο τα οξύμετρα, αλλά οι γονείς μας ρωτάνε για να το χαμηλώσουν. Εδώ δεν είχε γίνει κάτι τέτοιο».

Στην κατάθεσή της η μάρτυρας ανέφερε ότι τόσο εκείνη όσο και οι συνάδελφοί της δεν περίμεναν να υποτροπιάσει η Τζωρτζίνα, καθώς «δεν ήταν ένα παιδί που απασχολούσε. Εγώ αυτό ξέρω από τις βάρδιές μου. Δεν περιμέναμε να έχει αυτή την εξέλιξη» είπε η μάρτυρας.

Σε ερώτηση της μητέρας, πώς αντέδρασε η κατηγορούμενη όταν επανήλθε η μικρή, η μάρτυρας απάντησε:
«Μετά ήρθε και μας ευχαρίστησε. Ήταν ανακουφισμένη που το παιδί της επανήλθε».

naftemporiki.gr