Skip to main content

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Πού επικεντρώνονται σήμερα οι προσπάθειες των συνεργείων

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ

Συνεχίζουν το έργο τους τα σωστικά συνεργεία.

Στο τρίτο βαγόνι του επιβατικού τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη καταλήγοντας στο πιο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα της χώρας μας, με τουλάχιστον 42 νεκρούς μέχρι στιγμής, αναμένεται να επικεντρωθούν σήμερα οι προσπάθειες εντοπισμού και εγκλωβισμού, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Εθελοντών Διασωστών της Πολιτικής Προστασίας, Δημήτρη Νάκο.

Το τρίτο βαγόνι της επιβατικής αμαξοστοιχίας είναι αυτό που είναι γυρισμένο στο πλάι και είναι το τελευταίο που δεν κατάφεραν να σηκώσουν χθες οι γερανοί. Σήμερα θα γίνει προσπάθεια να τεμαχιστεί ώστε να μειωθεί το βάρος του και να μπορέσουν στη συνέχεια οι γερανοί να το σηκώσουν.

Όπως είπε ο κ. Νάκος, μιλώντας στην δημόσια τηλεόραση, προβλέπεται να γίνει τεμαχισμός, μετακίνηση των κομματιών κι έπειτα θα ακολουθήσει έλεγχος για εγκλωβισμένους και νεκρούς. «Σημάδια ζωής δεν υπάρχουν, μόνο για θύματα», συμπλήρωσε ωστόσο.

Στην προσπάθειά του να περιγράψει την εικόνα πίσω από το τρίτο βαγόνι έκανε λόγο για «άμορφη μάζα». «Είναι όλα διαλυμένα, χωρίς δίοδο για να μπεις στο βαγόνι. Κάποια είναι αναποδογυρισμένα και έχει γίνει ένα συνοθύλευμα από τις μηχανές και από τα άλλα βαγόνια που έχουν διαλυθεί», είπε συμπληρώνοντας ότι υπάρχει πολύ σίδερο πίσω από το βαγόνι γι’ αυτό και θα δουλέψουν κάποια μηχανήματα για να τον απομακρύνουν.

Αναφερόμενος στα άλλα δύο βαγόνια, το πρώτο και το αναψυκτήριο, είπε ότι έχουν διαλυθεί εντελώς, ενώ τα υπόλοιπα, πλην του τρίτου στο οποίο θα επιχειρήσουν σήμερα οι διασώστες, ήταν σε καλή κατάσταση και έχει γίνει απεγκλωβισμός.