Skip to main content

Εισαγγελέας Λάρισας: Μέχρι στιγμής απολογείται ένα άτομο για την τραγωδία στα Τέμπη 

ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ /EUROKINISSI

«Βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης».

Ένα πρόσωπο απολογείται μέχρι στιγμής για το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που έχει στοιχίσει τη ζωή μέχρι στιγμής σε 38 ανθρώπους, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Δασκαλόπουλος εξήγησε ότι πρόκειται για αυτεπάγγελτη διαδικασία. «Βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο για την ολοκλήρωση της υπόθεσης», ανέφερε σημειώνοντας ότι η έρευνα συνεχίζεται από την αστυνομία και αναμένεται να εξεταστούν όλα τα στοιχεία, ώστε να διαλευκανθούν τα αίτια του δυστυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες.

Όπως έγινε νωρίτερα γνωστό, για το δυστύχημα προσήχθη ο σταθμάρχης του ΟΣΕ Λαρίσης, κατά τη βάρδια του οποίου έλαβε χώρα η πολύνεκρη σύγκρουση. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν καταθέσει επίσης μέχρι στιγμής τρία άτομα στο Τμήμα Τροχαίας, που έχει αναλάβει την προανάκριση.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα έγινε γνωστό ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος ανέθεσε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σταμάτη Δασκαλόπουλο την εποπτεία της προανάκρισης των ερευνών για το δυστύχημα στα Τέμπη.