Skip to main content

ΑΠΘ: Παρέμβαση εισαγγελέα για περιστατικό με καθηγήτρια που κατήγγειλε ομηρία από φοιτητές της

ΤΟΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ / INTIME NEWS

Η παραγγελία δόθηκε προς την Αστυνομία και στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί αρχικά να καταθέσει η συγκεκριμένη καθηγήτρια.

Εισαγγελική παρέμβαση διατάχθηκε σχετικά με το περιστατικό που αφορά καθηγήτρια του ΑΠΘ, η οποία κατήγγειλε ότι κρατήθηκε επί τρεις ώρες όμηρος στο γραφείο της από φοιτητές, επειδή, όπως υποστήριξε, «έκοψε» το 28% των φοιτητών στο μάθημά της.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σμυρνής έδωσε εντολή να διεξαχθεί προκαταρκτική εξέταση, προκειμένου να διερευνηθεί αφενός εάν τελέστηκαν τα αδικήματα της παράνομης κατακράτησης, της παράνομης βίας και της διατάραξης λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας, και αφετέρου η ταυτότητα των εμπλεκόμενων προσώπων.

Η παραγγελία δόθηκε προς την Αστυνομία και στο πλαίσιο της έρευνας θα κληθεί αρχικά να καταθέσει η συγκεκριμένη καθηγήτρια που διδάσκει στο Τμήμα Ψυχολογίας του ΑΠΘ.

Τι είπε ο Πρύτανης του ΑΠΘ

«Κόπηκε ένας αριθμός φοιτητών και αποφάσισε αυτή η μειοψηφία με τραμπούκικες λογικές να πάει στο γραφείο της καθηγήτριας ψυχολογίας και να της επιβάλει την αναβαθμολόγηση των γραπτών», τόνισε μιλώντας στην κρατική τηλεόραση ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος ΠαπαΪωάννου, συμπληρώνοντας ότι «Ήταν ένα γεγονός πραγματικά αηδιαστικό, ένα γεγονός έξω από κάθε λογική».

«Όντως μία συνάδελφος από το τμήμα Ψυχολογίας καθ όλα αγαπητή, πολύ σωστή συνάδελφος, ακαδημαϊκά και ερευνητικά, αποφάσισε να κάνει τη δουλειά της. Ποια είναι η δουλειά της; μετά το τέλος της των μαθημάτων στις εξετάσεις, να βάλει τα θέματά της και να βαθμολογήσει τα γραπτά όπως αυτή νομίζει με βάση την ακαδημαϊκή της ελευθερία. Κόπηκε ένας αριθμός φοιτητών και αποφάσισε λοιπόν αυτή η μειοψηφία με τραμπούκικες λογικές να πάνε να της επιβάλουν την αναβαθμολόγηση των γραπτών. Προφανώς και δεν το έκανε», είπε.

Ο Πρύτανης ανέφερε ότι «Προφανώς έχει και τη στήριξη του τμήματος της, αλλά όλα αυτά δείχνουν αυτές τις άρρωστες νοοτροπίες δεκαετιών, που μερικές φορές οδηγούμαστε σε αυτές τις καταστάσεις. και νομίζω ολοκληρώνεται. Αυτές οι τραμπούκικες λογικές που έχουν τις ρίζες τους δεκαετίες πριν, έχουν εμφυσήσει το φόβο στους συναδέλφους οι οποίοι λειτουργούν».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «Πρέπει να ξέρουν πως ο νόμος 4957/22 που ψηφίστηκε μας έχει δώσει τη δυνατότητα να παρέμβουμε και θα το κάνουμε. Γιατί δεν είναι μόνο να αναγνωρίζουμε τέτοιες τραμπούκικες λογικές. Δεν είναι μόνο να συμπαραστεκόμαστε. Εμείς στο Αριστοτέλειο θα εφαρμόσουμε το νόμο. Υπάρχει νόμος για πειθαρχικές διαδικασίες σε τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές και τραμπούκικες, λογικές».

Υπογράμμισε επίσης το γεγονός ότι η συγκεκριμένη καθηγήτρια βρίσκεται σε πολύ δύσκολη ψυχολογική κατάσταση μετά από το περιστατικό.