Skip to main content

«Αγ. Στυλιανός»: Ζητήθηκαν μικροβιολογικές εξετάσεις για τον θάνατο του 2,5 ετών παιδιού – Κατέρρευσε η μητέρα

EUROKINISSI / ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Η εισαγγελέας πλημμελειοδικών παρήγγειλε επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, που συνετέλεσαν στον θάνατο του άτυχου κοριτσιού.

Απαρηγόρητη κατέρρευσε έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο την ώρα που είχε πάει για κατάθεση, η μητέρα του 2,5 ετών κοριτσιού, που έχασε τη ζωή του στο δημοτικό βρεφοκομείο «Αγ. Στυλιανός» στη Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας ζητήθηκαν για πρώτη φορά και μικροβιολογικές εξετάσεις.

Η δικηγόρος εκτός άλλων κάνει λόγο για πέπλο μυστηρίου γύρω από τις συνθήκες θανάτου του παιδιού, ενώ τονίζει ότι θα ασκηθούν όλα τα νομικά δικαιώματα, προκειμένου να εξακριβωθεί τι ακριβώς συνέβη.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελέας πλημμελειοδικών Κυριακή Κλιάμπα παρήγγειλε την Παρασκευή επείγουσα προκαταρκτική έρευνα για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, που συνετέλεσαν στον θάνατο του άτυχου κοριτσιού.

Την έρευνα, καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Εγκλημάτων κατά Ζωής και Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, η οποία κινείται προς κάθε κατεύθυνση.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, έδωσε εντολή για τη διερεύνηση της υπόθεσης και το νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης ξεκίνησε προκαταρκτική έρευνα.