Skip to main content

Πετράλωνα: Απόπειρα ληστείας σε φαρμακείο – Δύο συλλήψεις

ΕΛ.ΑΣ.

Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου που βρίσκονταν εντός του καταστήματος κινήθηκε προς το μέρος του 40χρονου και προσπάθησε να τον αποτρέψει.

Σαραντάχρονος και 51χρονος συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, απογευματινές ώρες της 8ης Φεβρουαρίου, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.), κατηγορούμενοι – κατά περίπτωση- για απόπειρα ληστείας κατά συναυτουργία, παράβαση του νόμου περί όπλων, περί εξαρτησιογόνων ουσιών και κυκλοφορία πλαστών νομισμάτων.

Ειδικότερα, απογευματινές ώρες της περασμένης Τετάρτης, ο 40χρονος εισήλθε σε φαρμακείο στην περιοχή των Πετραλώνων κι αποπειράθηκε να αφαιρέσει το χρηματικό ποσό του ταμείου, με την απειλή πιστολιού σε βάρος γυναίκας υπαλλήλου.

Η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου που βρίσκονταν εντός του καταστήματος κινήθηκε προς το μέρος του και προσπάθησε να τον αποτρέψει.

Αμέσως, ο 40χρονος επιτέθηκε ορμητικά στη γυναίκα, η οποία επιχείρησε να απωθήσει τις βίαιες κινήσεις του, αλλά ο 40χρονος τη χτύπησε στο κεφάλι με τη λαβή του όπλου και διέφυγε.

Σε κοντινή απόσταση από το φαρμακείο τον ανέμενε ο 51χρονος συνεργός του εντός αυτοκινήτου.

Ο 40χρονος έτρεξε και επιβιβάστηκε γρήγορα στο αυτοκίνητο διαφυγής κι απομακρύνθηκαν από το σημείο.

Μετά από αναζητήσεις των αστυνομικών της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που έσπευσαν στο σημείο της ληστείας, τους εντόπισαν στην Ομόνοια.

Οι κατηγορούμενοι, μόλις αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς που τους ακολουθούσαν, πέταξαν πιστόλι, με γεμιστήρα που περιείχε επτά φυσίγγια.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν το εν λόγω όχημα και μετά από έλεγχο βρήκαν στην κατοχή των δύο ανδρών διαρρηκτικά εργαλεία, πλαστό τραπεζογραμμάτιο και χρηματικό ποσό, που κατασχέθηκαν.

Στη συνέχεια, τους οδήγησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ακρόπολης, όπου ταυτοποιήθηκαν ως οι δράστες της διαπραχθείσας απόπειρας ληστείας.

Σε έρευνες στα σπίτια των κατηγορουμένων σε Αθήνα και Ασπρόπυργο, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περίστροφο, δύο ξίφη 50 και 40 εκατοστών με τις θήκες τους,
σπαθί, μαχαίρι, τρία φυσίγγια, τιμαλφή, πλήθος φαρμακευτικών χαπιών και καψουλών, πλήθος διαρρηκτικών εργαλείων.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.