Skip to main content

Τουρκία: Αίτημα της ΕΜΑΚ για έρευνες στο σημείο όπου αγνοείται το ζευγάρι των Ελλήνων

REUTERS/Yamam al Shaar

Χθες το βράδυ κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο πήγε κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων στο σημείο όπου έκανε επιφανειακή έρευνα

Αίτημα για να επιχειρήσει στο σημείο όπου φέρεται να έχει εγκλωβιστεί το ζευγάρι των Ελλήνων, στη σεισμόπληκτη πόλη της Αντιόχειας θα υποβάλλει η ΕΜΑΚ.

Μιλώντας νωρίτερα σήμερα στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, ανέφερε πως χθες επικοινώνησε με τον γαμπρό των δύο Ελλήνων και εκείνος υπέδειξε το σημείο.

«Χθες το βράδυ κλιμάκιο της ΕΜΑΚ με διασωστικό σκύλο πήγε προς το κέντρο του Χατάι κατά παρέκκλιση των πρωτοκόλλων – δεν μπορούμε να πάμε οπουδήποτε σε οποιαδήποτε χρονική στιγμή. Πήγαμε στο εξαώροφο κτήριο. Έχει ελεγχθεί ο χωρος από άλλες ομάδες διάσωσης καθώς υπήρχαν σημεία σήμανσης» σημείωσε ο κ. Αρτοποιός.

Τα μέλη της ελληνικής αποστολής έκαναν επιφανειακή έρευνα, διαπίστωσε πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι αλλά δεν βρήκε άτομα που να ταιριάζουν με τις περιγραφές του γαμπρού του ζευγαριού.

Σήμερα το πρωί θα υποβάλλουμε αίτημα η ελληνική ΕΜΑΚ για να κάνουμε σε βάθος έρευνα για να βρούμε τους αγνοούμενους, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Π.Σ.

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ελληνική πρεσβεία στην Άγκυρα ενημερώθηκε από συγγενείς ότι ζευγάρι Ελλήνων αγνοείται στην πόλη της Αντιόχειας μετά τον σεισμό. Σύμφωνα με  πηγές, αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση της η σχετική πληροφορία, η ελληνική πρεσβεία ενημέρωσε τις τοπικές αρχές και τα σωστικά συνεργεία.