Skip to main content

Παραλίγο… έμφραγμα για τον Παναθηναϊκό

Οι «πράσινοι» προηγήθηκαν του Περιστερίου στο ΟΑΚΑ ακόμη και με διαφορά 21 πόντων αλλά στο τέλος ο αγώνας κρίθηκε στον πόντο κι αφού ο Ντένμον αστόχησε στο σουτ της νίκης για την ομάδα του Σπανούλη.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε του Περιστερίου με μεγάλες διαφορές αλλά στο τέλος πήρε τη νίκη με την… ψυχή στο στόμα (72-71) στο ΟΑΚΑ απέναντι στο συγκρότημα των δυτικών προαστίων, για την 11η αγωνιστική στη Basket League.

Οι «πράσινοι» έφτασαν τη διαφορά ακόμη και στο +21 αλλά η νίκη κρίθηκε στο τελευταίο σουτ, στο οποίο αστόχησε ο Ντένμον χάνοντας την ευκαιρία να γίνει ο ήρωας μιας απίθανης ανατροπής.

Η ομάδα του Ντέγιαν Ράντονιτς, που υπέπεσε σε 25 λάθη, είχε πρώτο σκόρερ τον Λι με 20 πόντους ενώ από τους φιλοξενούμενους του Βασίλη Σπανούλη ο Φρανσίσκο μέτρησε 18.

Στην πρώτη περίοδο οι γηπεδούχοι κυριάρχησαν απόλυτα κι έφτασαν στο 10ο λεπτό προηγούμενοι με 23-8. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε στον ίδιο ρυθμό, με αποτέλεσμα να προηγηθεί με 20 πόντους διαφορά (39-19) στο 17΄ και να κλείνει το ημίχρονο με προβάδισμα 18 πόντων (46-28).

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το Περιστέρι με επιμέρους σκορ 13-2 μείωσε στους επτά στο 25΄ αλλά με νέο ξέσπασμα το «τριφύλλι» επανάφερε τη διαφορά στους 21 πόντους στο τέλος της τρίτης περιόδου (65-44).

Το Περιστέρι μπήκε για το τελευταίο δεκάλεπτο τρέχοντας σερί 16-0 και μειώνοντας στους πέντε πόντους (65-60) στο 37΄, ενώ στο 38΄ έφερε τη διαφορά στους τρεις (68-65) με πίεση σε όλο το γήπεδο και στον έναν (70-69), στα 9,5’’ πριν το τέλος.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε μεε δύο εύστοχες βολές του Λι κι άλλες δύο του Φρανσίσκο, αφού -όπως προαναφέρθηκε- ο Ντένμον αστόχησε στο τελευταίο σουτ του αγώνα.