Skip to main content

«Μποναμάς» 13.600 ευρώ σε 17 του υπουργείου Εργασίας

Από 800 ευρώ έλαβαν οι συμμετέχοντες σε επιτροπή με «ζωή» μίας μέρας

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» 800 ευρώ επεφύλασσε η Γενική Γραμματεία Εργασίας σε 17 υπαλλήλους, μέσω έργου στο οποίο επρόκειτο να συμμετάσχουν και θα παρέδιδαν εντός μίας ημέρας!

Όπως αποκάλυψε η εφημερίδα «Δημοκρατία», με ειδική απόφαση του υπουργείου Εργασίας, στο οποίο προΐσταται ο Κωστής Χατζηδάκης, συστάθηκε ειδική ομάδα από συγκεκριμένους εργαζόμενους, οι οποίοι μοιράστηκαν ένα κονδύλι ύψους 13.600 ευρώ. Εντύπωση προκαλεί το είδος του έργου, καθώς οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι (ανάμεσα στους οποίους ήταν η πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του συνδικαλιστικού συλλόγου, αλλά και μετακλητοί στη Γ.Γ. Εργασίας) επιφορτίστηκαν με την ευθύνη να διαπιστώσουν ποιες επιχειρήσεις από τον χώρο του θεάματος δικαιούνται οικονομική ενίσχυση για το έτος 2021. Πρόκειται για έργο που αφορά την περίοδο της πανδημίας και αποτελεί ερωτηματικό γιατί και εάν πράγματι υπήρχε εκκρεμότητα ως προς την ολοκλήρωσή του μέχρι το τέλος του 2022…

Μια μέρα

Ουσιαστικά έγινε έλεγχος μέσα σε μία μέρα αν βάσει των δικαιολογητικών που είχαν υποβάλει επιχειρήσεις θεάτρων, μουσικών σκηνών, χοροθεάτρων, συναυλιακών χώρων και χώρων παραστάσεων, καθώς και επιχειρήσεις κινηματογράφων και διανομέων κινηματογραφικών ταινιών πληρούσαν τα κριτήρια ώστε να ενταχθούν στην οικονομική ενίσχυση της προηγούμενης χρονιάς.

Εντύπωση επίσης προκαλείται από το γεγονός ότι επιλέχθηκε το τέλος της τρέχουσας χρονιάς για να γίνει αυτή η άτυπη εκκαθάριση των δικαιολογητικών. Είναι γνωστό ότι με την ημερολογιακή λήξη ενός έτους τελειώνουν και τα κονδύλια που πρέπει να δοθούν κατά τη χρονιά αυτή. Άρα, εάν περνούσε το 2022 και ερχόταν το 2023, θα έπρεπε να βρεθεί άλλο κονδύλι για να γίνει η ολοκλήρωση του εν λόγω έργου. Όσο και εάν το ποσό των 13.600 ευρώ είναι μικρό μπροστά στα κονδύλια που διαχειρίζεται το υπουργείο Εργασίας, εντούτοις προκαλεί εύλογα ερωτήματα, που ακόμα δεν έχουν απαντηθεί από τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες.

Σε κάθε περίπτωση, η πλευρά του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη, δεν έχει κάνει επίσημη τοποθέτηση επί του θέματος και έχει επιλέξει τη σιωπή.

Από την έντυπη έκδοση