Skip to main content

Πάτρα: Οι απαντήσεις της πλευράς Πισπιρίγκου για την κεταμίνη

Να γίνει σεβαστό το τεκμήριο της αθωότητας της πελάτισάς του, Ρούλας Πισπιρίγκου, ζήτησε ο δικηγόρος της Όθων Παπαδόπουλος, τονίζοντας ότι η πλευρά της κατηγορουμένης δεν θα έρθει σε αντιπαράθεση επιχειρημάτων, αλλά θα συνεχίσει την έρευνα για να βρεθεί η αλήθεια.

Σχετικά με την απάντηση που έχει δοθεί από την διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών, που αφορούν ψηφιακές αναζητήσεις της κατηγορουμένης από τον λογαριασμό της, ο κ. Παπαδόπουλος σημείωσε ότι υπάρχουν τρία θέματα και η απάντηση της υπηρεσία είναι σε τρεις άξονες.

Ο πρώτος είναι ότι δικαιώνεται ο ισχυρισμός της Ρ. Πισπιρίγκου ότι για πρώτη φορά έκανε έρευνα για την ουσία κεταμίνη στις 30 Μαρτίου 2022, μεταγενέστερα δηλαδή του θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας και ακριβώς στον χρόνο κατά τον οποίο είχε δημοσιευτεί στα μέσα η σχετική είδηση για την ύπαρξη  της θανατηφόρου ουσίας στις τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού.

Το δεύτερο στοιχείο όπως ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος, σχετίζεται με αναζήτηση της κατηγορουμένης για αναισθητικά φάρμακα και όχι ουσίες που προκαλούν θάνατο, δηλητήρια ή οτιδήποτε άλλο έχει ακουστεί. Η έρευνα, είπε, «έχει γίνει στις 17 Ιανουαρίου 2022 και είναι το βράδυ της ημέρας, μέσα στην οποία η μικρή Τζωρτζίνα είχε υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία εγκεφάλου και η μητέρα αναζήτησε στο διαδίκτυο, ουσίες αναισθητικές που της χορηγήθηκαν κατά την συγκεκριμένη εξέταση».

Πρόσθεσε μάλιστα ότι δεν αναζήτησε ποτέ την ουσία κεταμίνη.

Ο τρίτος άξονας είναι ότι η αναζήτησή της αυτή, είχε ως συνέπεια την αποστολή, μέσω την ψηφιακής πλατφόρμας, σχετικών διαφημίσεων και δημοσιεύσεων με τον τρόπο του αναδυόμενου παραθύρου, για τα οποία είναι χαρακτηριστικό ότι παρά την αποστολή τους από την πλατφόρμα, όπως προέκυψε από την έρευνα, η ίδια η χρήστης, ουδέποτε τα άνοιξε για να επισκεφτεί τις σχετικές σελίδες.  

Βρέθηκε κεταμίνη στο Αγλαΐα Κυριακού

Υπογράμμισε επίσης ένα ακόμη στοιχείο που αφορά την έγγραφη απάντηση από το νοσοκομείο Αγλαΐα Κυριακού, η οποία αναφέρει ότι η κεταμίνη υπάρχει στην συγκεκριμένη παιδιατρική κλινική, σε τέσσερις διαφορετικές πτέρυγες, μια από τις οποίες είναι η ΜΕΘ.

Όπως υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, η επιπλέον πληροφορία είναι ότι η ουσία αυτή υπάρχει διαθέσιμη και στο βαλιτσάκι επειγουσών περιπτώσεων εκτάκτων αναγκών της ΜΕΘ και μάλιστα υπάρχει μόνιμα διαθέσιμη σε 5 φιαλίδια των 5 mg το καθένα, δηλαδή συνολική ποσότητα των 500 mg κεταμίνης, τα οποία με βάση τις καταθέσεις, τοποθετούνται λίγα εκατοστά μακριά από την Τζωρτζίνα, κατά τη διάρκεια της φιλότιμης προσπάθειας της ανάνηψης.

Ανέφερε ακόμη ότι τα σχετιζόμενα έγγραφα, που διέρρευσαν με άγνωστο τρόπο στον Τύπο, ενώ η υπεράσπιση τηρεί την μυστικότητα της ανακριτικής διαδικασίας, σχολιάστηκαν από πολλές πηγές, χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και για αυτό το λόγο η κατηγορουμένη θέλησε να ξεκαθαρίσει την κατάσταση,  

Τόνισε ακόμη ότι τα στοιχεία που ακούγονται, δεν υπάρχουν μέσα στην δικογραφία, ενώ οι έρευνες βρίσκονται ακόμα σε εξέλιξη ειδικά για τον χρόνο θανάτου του παιδιού και αυτό, όπως είπε θα δώσει πολλές πληροφορίες για την υπόθεση και για την κεταμίνη.

Σχετικά με το αίτημα άρσης της προσωρινής κράτησης της Ρούλας Πισπιρίγκου, και την πληροφορία που μεταδόθηκε ότι η κατηγορούμενη δεν επιθυμεί να το ασκήσει τώρα, ο δικηγόρος της ανέφερε πως κάτι τέτοιο δεν είναι ακριβές και πως η 33χρονη επιθυμεί να κάνει χρήση του νόμιμου αυτού δικαιώματός της μόλις είναι έτοιμα τα έγγραφα που θα το συνοδεύουν.

Τέλος, για λογαριασμό της οικογένειας της κατηγορουμένης, απηύθυνε έκκληση για σεβασμό των διατάξεων του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και για μη αναφορές σε άλλα συγγενικά της πρόσωπα.

«Οι άνθρωποι που ήταν στο χώρο έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι είναι»

Καθοριστικό περιστατικό χαρακτήρισε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων το θάνατο της Ίριδας, αναφερόμενος στην υπόθεση.

Εν αναμονή των νέων ιατροδικαστικών πορισμάτων για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας βρίσκονται αστυνομικές και δικαστικές αρχές. Τη διενέργεια των νέων ερευνών ανέλαβαν ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών Νίκος Καρακούκης και ο επίσης ιατροδικαστής Αθηνών Νίκος Καλόγρηας.

«Ήδη οι δύο πραγματογνώμονες συμφωνούν πλέον στον ασφυκτικό θάνατο για την Ίριδα. Η υπόθεση της Ίριδας θα ξεκαθαρίσει πάρα πολλά θέματα, και ανακριτικά. Η κ. Πισπιρίγκου λέει ότι έψαχνε άλλες ουσίες που χορηγηθούν στο παιδί, ο συνήγορός της δήλωσε ότι πριν 6 – 7 μήνες χορηγήθηκε κεταμίνη στο παιδί, άρα νομίζω είναι αστοχία που δεν έψαξε την κεταμίνη, αλλιώς πρέπει να συνεννοούνται μεταξύ τους».

Εξήγησε μάλιστα ότι είναι καθοριστικό περιστατικό της υπόθεσης η Ίριδα, «πρώτον γιατί φαίνεται θα υπάρχει ομοφωνία όλων των ιατροδικαστών, που είναι πολύ σημαντικό για την υπόθεση, καθώς δεν θα υπάρχει αντεπιχείρημα, με την έννοια ότι δε θα έχουν παρεμβληθεί άλλες ιατρικές ενέργειες γιατί μιλάμε για βρέφος που κατέληξε μόνο του».

«Οι άνθρωποι που ήταν στο χώρο έχουν δηλώσει και οι δύο ποιοι είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

Μαρία Βε