Skip to main content

Μητροπολίτης Κέρκυρας: «Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε»

«Η Θεία κοινωνία είναι η πεμπτουσία της πίστης μας! Και ο Άγιος θα μας βοηθήσει να κρατήσουμε τη αυθεντικότητα της ζωής μας, λειτουργώντας και κοινωνώντας».Τον ισχυρισμό ότι η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε διατύπωσε ο Μητροπολίτης Kέρκυρας Παξών και Διαποντίων Νήσων Νεκτάριος στις λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή του Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα.

Σύμφωνα με το τοπικό site enimerosi.com, ο Μητροπολιτής κατά τη διάρκεια του Εσπερινού του Αγίου, μεταξύ άλλων επεσήμανε:  «Δεν περνούσε ημέρα στην ζωή του που ο Άγιος Σπυρίδων να μην τελέσει την θεία λειτουργία, να γίνεται ένα με τον Χριστό κοινωνώντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου Η πανδημία χρησιμοποιείται ως πρόσχημα για να μην κοινωνούμε. Στοχοποιείται η Εκκλησία. Όμως εμείς, ακολουθώντας τον Άγιο Σπυρίδωνα, α συνεχίσουμε να πορευόμαστε στην πνευματική παρακαταθήκη του και προσευχόμαστε να συνέλθει ο κόσμος από την πτώση και την λοξοδρόμηση».

«Ο άγιος έρχεται να μας διδάξει ότι εάν σταθούμε μπροστά στον Κύριό μας με πίστη, με αφοσίωση, με αγάπη, με μετάνοια τότε ο Θεός θα μας γλιτώσει από τα δεσμά με τα οποία είμαστε δεμένοι από το κακό. Σήμερα οι άνθρωποι έχουν μήνη κατά του προσώπου του Χριστού. Γι’ αυτό και αρνούνται να δεχτούν την αξία και την μοναδικότητα της θείας κοινωνίας. Ο Χριστός μας λυτρώνει από τις αμαρτίες μας και μας δίνει ζωή αιώνιο» κατέληξε ο κ. Νεκτάριος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μητροπολίτης ανήμερα της 25ης Μαρτίου του 2020, μιλώντας σε ζωντανή μετάδοση από την τοπική τηλεόραση και τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι.Μ Κέρκυρας και Παξών, προέτρεπε τους πιστούς να δηλώσουν ψευδώς ότι βγαίνουν για άσκηση μέσω της προβλεπόμενης διαδικασίας (έγγραφο, SMS) και, αντί για άσκηση, να επισκεφτούν τους ιερούς ναούς ώστε να μεταλάβουν, κατά παράβαση των προληπτικών μέτρων για τον έλεγχο της πανδημίας. 

Ο ίδιος είχε παραπεμφθεί στον Εισαγγελέα,για την περιφορά του Ιερού Σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος εντός του ναού την Κυριακή των Βαϊων, με την παρουσία άνω των πέντε ατόμων, αντίθετα με τα πρωτόκολλα της καραντίνας για την προστασία κατά της διάδοσης του κορωνοϊού, που είχαν τεθεί τότε σε εφαρμογή.