Skip to main content

Επίθεση με καλάσνικοφ στην πρεσβεία του Ισραήλ

Ενοπλη επίθεση κατά της πρεσβείας του Ισραήλ, επί της οδού Μαραθωνοδρόμων στο Ψυχικό πραγματοποίησαν άγνωστοι λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα. 

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τέσσερα άτομα που επέβαιναν σε δύο δίκυκλα, άνοιξαν πυρ με καλάσνικοφ κατά του κτηρίου της πρεσβείας, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν τραυματισμοί.

Γύρω από το κτήριο έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής 54 κάλυκες των 7,62 mm, οι οποίοι και μεταφέρονται στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, ενώ την προανάκριση για την επίθεση έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Ο χώρος παραμένει αποκλεισμένος, ενώ την πρεσβεία επισκέφθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Β. Κικίλιας, ο οποίος σε δηλώσεις του έστειλε μήνυμα σε αυτούς που, όπως είπε, προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα ότι θα έχουν την Πολιτεία και τον ελληνικό λαό απέναντί τους.

Οι αξιωματικοί πιστεύουν ότι οι κινήσεις των δραστών θα έχουν καταγραφεί από τις κάμερες που βρίσκονται περιμετρικά της πρεσβείας.

Υπάρχουν πολλές ομοιότητες με την επίθεση που είχε γίνει ξημερώματα στο σπίτι του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι πέρυσι τον Δεκέμβριο. Τότε την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλαβει η οργάνωση Λαϊκών Αγωνιστών. 

MAKHΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΣ