Skip to main content

Χ. Θεοχάρης: Άλλα λέει ο κ. Δραγασάκης και άλλα ο κ. Τσακαλώτος για τις τράπεζες

Την άποψη πως «άλλα λέει ο κ. Δραγασάκης και άλλα ο κ. Τσακαλώτος για τις τράπεζες» εξέφρασε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Χάρης Θεοχάρης.

Παραθέτοντας δηλώσεις των δύο υπουργών, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως «η ουσία παραμένει ίδια και δεν μπορεί να την κρύψει ούτε το σημερινό δελτίο τύπου του Υπουργείου Οικονομικών που θέλει να παρουσιάσει μια ειδυλλιακή εικόνα για τα δύο κορυφαία κυβερνητικά στελέχη».

  • «Ανοικτό το ενδεχόμενο να χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση οι Τράπεζες»: Γιάννης Δραγασάκης,  Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, 31/1.
  • «Ξέρουμε ότι οι τράπεζες πέρασαν τα stress tests, ξέρουμε ότι οι τράπεζες φτάνουν τους στόχους τους, ξέρουμε ότι οι τράπεζες κάνουν ιδιωτικές παρεμβάσεις για να μειώσουν τα κόκκινα δάνειά τους»: Ευκλείδης Τσακαλώτος, Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, 07/02.

«Και η ουσία είναι ότι άλλα λέει ο κ. Δραγασάκης και άλλα ο κ. Τσακαλώτος για τις τράπεζες», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, «ο μεν Αντιπρόεδρος διαμορφώνει κλίμα φόβου και ανασφάλειας για ενδεχόμενη κατάρρευση των τραπεζών, προετοιμάζοντας το έδαφος για ένα σκληρό νέο πλαίσιο για τα αδύναμα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο δε Υπουργός σπεύδει να καθησυχάσει χωρίς όμως να δίνει ουσιαστικές απαντήσεις.

«Πού πήγαν άραγε οι δεσμεύσεις του Πρωθυπουργού για προστασία της λαϊκής κατοικίας;», διερωτάται ο κ. Θεοχάρης.

Όπως είπε ο βουλευτής της ΝΔ «σε αυτήν τη νέα παρωδία δυστυχώς τον λογαριασμό κινδυνεύουμε να τον πληρώσουμε όλοι. Το τι συμβαίνει είναι φανερό: Ο κ. Δραγασάκης προετοιμάζει την κοινή γνώμη για την κωλοτούμπα στην προστασία της πρώτης κατοικίας με το φόβητρο κατάρρευσης των τραπεζών. Και ο κ. Τσακαλωτος κατάλαβε τον κίνδυνο και προσπάθησε να μαζέψει τα ασυμμάζευτα. Για αυτό και οι εκκλήσεις του για σοβαρότητα έχουν άλλο παραλήπτη: τον κ. Δραγασάκη».

«Ο ελληνικός λαός όμως δεν ενδιαφέρεται για τα εσωκομματικά της κυβέρνησης. Θέλει σταθερό τραπεζικό σύστημα και ουσιαστική προστασία των πραγματικά αδυνάμων. Αν δεν είναι δυνατά να γίνουν και τα δυο ένα,  είναι ο φταίχτης: η κυβέρνηση που τέσσερα χρόνια είχε ξεχάσει τις μεν και  έδινε απλώς παρατάσεις στον νόμο Κατσέλη για τις δε. Τώρα δυστυχώς ήρθε η ώρα του λογαριασμού», κατέληξε ο κ. Θεοχάρης.