Το ΠΑΣΟΚ ξέρει με ποιο τρόπο θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης η οικονομία και θα βγει η χώρα από την κρίση, επειδή «έπαθε και έμαθε» τόνισε η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά κατά τη συνάντηση που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών τάξεων και κοινωνικών φορέων, λίγες ώρες πριν την αποψινή ομιλία της, από το βήμα της 81ης ΔΕΘ.
Δίνοντας το στίγμα των σημείων που θα αναπτύξει στην ομιλία της, είπε ότι η Ελλάδα δεν έχει άλλα περιθώρια «να βλέπει τα τρένα της ανάπτυξης και των ευκαιριών να περνούν και να χάνονται». «Χρειαζόμαστε σταθερή κυβέρνηση που μπορεί να πείσει τους εταίρους ότι και τολμηρές μεταρρυθμίσεις στο κράτος και στην κοινωνία μπορεί να κάνει, βάσει συγκεκριμένου σχεδίου», πρόσθεσε.
Μαζί με την κ. Γεννηματά ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ενώ στη συνάντηση συμμετείχαν βουλευτές, τοπικά στελέχη των δύο κομμάτων και εκπρόσωποι των κινήσεων πολιτών για τη σοσιαλδημοκρατία.
Όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, «η χώρα χρειάζεται ένα αναπτυξιακό σοκ, με προσέλκυση μεγάλων επενδύσεων και με συνέχιση των αποκρατικοποιήσεων», ενώ υπογράμμισε ότι το βασικότερο είναι να μπορέσουν να επιβιώσουν και να αναπτυχθούν περαιτέρω οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τις οποίες χαρακτήρισε «ραχοκοκαλιά της οικονομίας».
Επίσης, ανέφερε ότι αυτήν τη στιγμή η χώρα χρειάζεται ενότητα όλων των παραγωγικών δυνάμεων και αλλαγή πολιτικών συσχετισμών, ενώ επέκρινε την κυβέρνηση, λέγοντας ότι δεν μπορεί, σε καμία περίπτωση, να ενεργοποιήσει τους στόχους και τις συμφωνίες με τους δανειστές. «Η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμέτωπη με τα capital controls, με την αδυναμία των τραπεζών να χρηματοδοτήσουν υγιείς επιχειρήσεις και με το πολύ χαμηλό επενδυτικό κλίμα εμπιστοσύνης που υπάρχει στις διεθνείς αγορές», τόνισε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ενώ κατηγόρησε και τη ΝΔ, λέγοντας πως «πιστεύει ότι την ανάπτυξη στη χώρα θα φέρουν μόνο οι μεγάλες επιχειρήσεις».
Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών τάξεων, στις τοποθετήσεις τους, αλλά και στα υπομνήματα με τα αιτήματά τους που παρέδωσαν στην κ. Γεννηματά και στον κ. Θεοχαρόπουλο, υπογράμμισαν, μεταξύ άλλων, ότι για την επανεκκίνηση της οικονομίας και τη δημιουργία ανάπτυξης και πλούτου απαιτείται να στηριχθούν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, με την καθιέρωση σταθερού φορολογικού συστήματος, να μειωθούν η φορολόγηση και οι ασφαλιστικές εισφορές των επιχειρήσεων και να εφαρμόζονται οι κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού της αγοράς.