Skip to main content

Φ. Γεννηματά: Να φύγουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ – Δεν αποτελεί λύση η επιστροφή της Δεξιάς

Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, κατά την ομιλία της στο συνεδριακό κέντρο της ΔΕΘ, τονίζοντας πως «η παράσταση που έστησε ο Πρωθυπουργός δεν έχει αντίκρισμα» και πως ο κ. Τσίπρας έχει «όπλο πάντα το λαϊκισμό, τον κυνισμό, τη δημαγωγία».

Παράλληλα, η κ. Γεννηματα εκτόξευσε βέλη και κατά της Νέας Δημοκρατίας, σημειώνοντας πως «η ΝΔ με τον κ. Μητσοτάκη υπηρετεί πιστά το υπάρχον σύστημα συμφερόντων, που μας έφερε στην κρίση», όπως και «ο ΣΥΡΙΖΑ με τον κ.Τσίπρα θέλει να το αντικαταστήσει με το δικό του σύστημα συμφερόντων».

Σύμφωνα με την επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής «η Θεσσαλονίκη σήμερα μπορεί να γίνει αφετηρία αποφάσεων που θα κρίνουν το μέλλον μας. Χρειαζόμαστε νέο εθνικό σχέδιο και εθνική αυτοπεποίθηση».

«Το αχρείαστο μνημόνιο Τσίπρα έληξε, τα προβλήματα όμως παραμένουν και ταλανίζουν τους Έλληνες. Η Ιθάκη είναι ακόμα μακριά» σημείωσε η κ. Γεννηματά και ανέφερε ότι «η Ελλάδα έχει απομείνει με ανεπαρκείς δημόσιες υπηρεσίες, διαλυμένη την υγεία, υποβαθμισμένη την παιδεία, αδύναμα θεσμικά όργανα, τράπεζες που δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν τις Ελληνικές επιχειρήσεις και όλα αυτά μέσα σε ένα περιβάλλον άγριας φορολογίας και εργασιακού μεσαίωνα».

Αναφερόμενη στο μεταναστευτικό τόνισε πως «συγκεκριμένες Κυβερνήσεις εκμεταλλεύονται τη μεταναστευτική κρίση για να υποστηρίξουν την εθνικιστική τους ρητορική. Δυνάμεις της συντήρησης και του λαϊκισμού δεν διστάζουν να μπλοκάρουν και την αναθεώρηση του κοινού συστήματος Ασύλου με βάση την αλληλεγγύη».

«Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη γιατί μια τέτοια εξέλιξη θα οδηγούσε στην άμεση ανακούφιση των νησιών. Για πρώτη φορά χθες οι εγκλωβισμένοι στα νησιά πέρασαν τις 20.000 παρά τις υποσχέσεις ότι θα ήταν οι μισοί. Οι ευθύνες της είναι τεράστιες και για τις εξευτελιστικές συνθήκες στα στρατόπεδα υποδοχής των μεταναστών παρά την οικονομική βοήθεια που έχει δεχθεί», πρόσθεσε

«Η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα, με μια Κυβέρνηση σε αποδρομή, που υποχωρεί σε διεθνείς πιέσεις και επιχειρεί άρον άρον και με πρόχειρο τρόπο να κλείσει θέματα», υπογράμμισε για το Σκοπιανό, λέγοντας πως «εμείς ξεκαθαρίσαμε από την αρχή ότι θέλουμε λύση αλλά όχι οποιαδήποτε λύση. Οι παραχωρήσεις όμως της Ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της Μακεδονικής εθνικότητας και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους. Αν ήταν έτσι θα είχε λυθεί το θέμα ήδη από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ».

Όπως ανέφερε η κ. Γεννηματά «αυτοί είναι οι τελευταίοι μήνες του κ.Τσίπρα στην εξουσία και το γνωρίζει. Στόχος του να παραμείνει μια υπολογίσιμη δύναμη που θα υπονομεύσει κάθε δημιουργική προσπάθεια στη χώρα. Με όπλο πάντα το λαϊκισμό, τον κυνισμό, τη δημαγωγία. Γι αυτό στις ερχόμενες εκλογές είναι ανάγκη να ηττηθούν στρατηγικά».

Όμως, σύμφωνα με την επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ, «λύση δεν αποτελεί η επιστροφή της Δεξιάς», καθώς όπως ανέφερε «δικός μας στρατηγικός, ιδεολογικός αντίπαλος είναι ο νεοφιλελευθερισμός και ο πολιτικός εκφραστής του η παράταξη της Νέας Δημοκρατίας».

«Ναι λοιπόν πρέπει να φύγουν αυτοί, οι ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, όπως λέει πια η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών. Να φύγουν τώρα, όχι για να έρθουν οι άλλοι, αλλά γιατί υπάρχει δρόμος που οδηγεί στο ξέφωτο» πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στα όσα είπε ο πρωθυπουργός στην 83η ΔΕΘ παρατήρησε: O πρωθυπουργός επανέλαβε και από αυτό το βήμα ότι θα τηρήσει πιστά τις δεσμεύσεις για τα υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα που σημαίνει ότι η χρηματοδότηση των εξαγγελιών του στηρίζεται στη συνέχιση της υπερφορολόγησης, που απομακρύνει την ανάπτυξη, γονατίζει τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και φέρνει κι άλλα λουκέτα στην αγορά.

«Αυτό που χρειάζεται ο τόπος είναι εκλογές τώρα!», επανέλαβε η Φώφη Γεννηματά, αναφέροντας τους νέους στρατηγικούς στόχους για τη χώρα:

  1. «Να επιστρέψουμε ισχυροί στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων.
  2. Θεσμική ανασυγκρότηση της Δημοκρατίας.
  3. Βασικές προϋποθέσεις για την επιβίωση και την προοπτική του ελληνισμού: Το δημογραφικό, η αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, η ενίσχυση της οικογένειας. Η επιστροφή του ανθρώπινου κεφαλαίου στη χώρα και η αξιοποίηση των Ελλήνων της διασποράς. Η διαχείριση και κοινωνική ένταξη των μεταναστών
  4. Αυτοφυής ανάπτυξη που στηρίζεται σε ένα νέο χωροταξικό σχεδιασμό και στην παραγωγική ανασυγκρότηση και έχει κέντρο βάρους: την Καινοτομία, την Ποιότητα, την Αειφορία, την Εξωστρέφεια
  5. Την αυτοφυή ανάπτυξη υποστηρίζει μια Πολιτεία σύγχρονη, δημοκρατική, αποκεντρωμένη. 
  6. Το σύγχρονο κοινωνικό κράτος ως μοχλός δικαιότερης κατανομής  του πλούτου και κατοχύρωσης των δικαιωμάτων. Ισότητα ευκαιριών και μείωση ανισοτήτων. Αναλογική κατανομή της ευημερίας».

«Αυτό που χρειάζεται σήμερα η χώρα είναι μια πραγματική επανάσταση στο κράτος. Να αλλάξει εδώ και τώρα με άμεση αποκέντρωση, τόσο της διακυβέρνησης και των εξουσιών, όσο και των αρμοδιοτήτων και των πόρων», επεσήμανε η κ. Γεννηματά, αναφέροντας πως χρειάζονται «υψηλοί ρυθμοί ανάπτυξης. Νέες επενδύσεις, με κατάργηση όλων των γραφειοκρατικών εμποδίων. Τολμηρά βήματα στην επιτάχυνση απονομής της δικαιοσύνης».

Παράλληλα, αναφέρθηκε στη μείωση της φορολογίας: «χρειαζόμαστε λιγότερους και δικαιότερους φόρους. Μειώνουμε τον συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%. Μειώνουμε τους φόρους στην Παραγωγή. Επαναφέρουμε τον ΦΠΑ στον προηγούμενο χαμηλό συντελεστή για κρίσιμους τομείς, όπως η εστίαση, ο τουρισμός, η ζυθοποιία, το κρασί. Στηρίζουμε τους νέους ανθρώπους που θέλουν να αρχίσουν την δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα με πλήρη απαλλαγή από τη φορολογία για 3 χρόνια και απαλλαγή για 3 χρόνια επίσης από τις ασφαλιστικές εισφορές (για συνταξιοδότηση)».

Τέλος, όπως είπε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ:

«Δεσμευόμαστε για την στήριξη:

  • Των Ελληνικών Νοικοκυριών: Πλήρης κατάργηση της έκτακτης εισφοράς αλληλεγγύης (συνολικού ύψους 1,2 δις ευρώ). Σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ.
  • Της Οικογένειας: Όλα τα παιδιά σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς. Επίδομα ενοικίου σε νέα ζευγάρια που δεν έχουν ιδιόκτητο σπίτι.
  • Των εργαζόμενων: Ουσιαστική αύξηση του κατώτερου μισθού με επαναφορά του καθορισμού του από τους Κοινωνικούς εταίρους, με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Δεσμευόμαστε για στήριξη των ανέργων με στόχο την Πλήρη Απασχόληση.
  • Των συνταξιούχων: Κατώτερη σύνταξη για τον μεμονωμένο συνταξιούχο στα 500 ευρώ. Παύει η αδικία για τις συντάξεις χηρείας. Επαναφέρουμε την ρύθμιση που ίσχυε πριν την εξοντωτική παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ.
  • Των Αγροτών: Μείωση του φόρου εισοδήματος και επαναφορά στο 13%. Καθιέρωση του ακατάσχετου και αφορολόγητου των επιδοτήσεων. Αποσύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών από το φορολογητέο εισόδημα. Επιστροφή επί πλέον 5 μονάδων ΦΠΑ στους οργανωμένους σε Ομάδες Παραγωγούς και Συνεταιρισμούς. 
  • Των Μικρομεσαίων: Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος. Θέσπιση ειδικού Ακατάσχετου Λογαριασμού. Κατοχύρωση πραγματικής δεύτερης ευκαιρίας για τους επιχειρηματίες που πτώχευσαν χωρίς δόλο. Διευκόλυνση της ένταξης των ΜΜΕ στον εξωδικαστικό συμβιβασμό».