Για στιγμή πολιτικής δικαίωσής του έκανε λόγο, στην τοποθέτησή του επί του πορίσματος της προανακριτικής επιτροπής στην εν εξελίξει συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρώην υπουργός Νίκος Παππάς, καθώς – όπως είπε- η νομοθεσία του για τις τηλεοπτικές άδειες θωρακίστηκε από το ΕΣΡ και το ΣτΕ, παραμένει εν ισχύ, παρά τις τότε αντιδράσεις της ΝΔ, και επειδή η κυβερνητική πλειοψηφία στην προανακριτική «ομολόγησε» ότι δεν βρήκε επαρκείς ενδείξεις για το κακούργημα της δωροληψίας.
Απευθυνόμενος στην πτέρυγα της ΝΔ, ανέφερε: «Γνωρίζατε ότι θα οδηγηθείτε σε φιάσκο. Γι’ αυτό είχατε συμπεριλάβει και την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος ως “αερόσακο” στη σύγκρουσή σας με την αλήθεια». «Τώρα προσπαθείτε να μας αποδώσετε πολιτικές ευθύνες για μία υπόθεση που περιγράφεται με την παροιμία “εκοιλοπόνα το βουνό και γέννησε έναν ποντικό”».
Σύμφωνα με τον κ. Παππά, το κατηγορητήριο «κατέρρευσε» και το μόνο που απέμεινε είναι το αίτημα της πλειοψηφίας να ασκηθεί φορολογικός έλεγχος στις εταιρείες του εκδότη Κώστα Βαξεβάνη, τον οποίο μάλιστα «αρνηθήκατε να τον καλέσετε ως μάρτυρα». Η στοχοποίησή του συμβάλει στη δημιουργία καχυποψίας, όπως είπε ο κ. Παππάς, ο οποίος συμπλήρωσε: «Η νομοθεσία απαγορεύει την κατοχή μετοχών αλλοδαπής. Εύχομαι οι εξηγήσεις, που καλείται ο κ. Μητσοτάκης να είναι επαρκείς. Το να μη δίνει εξηγήσεις γεννά ερωτηματικά, όταν στοχοποιείται ο εκδότης (Βαξεβάνης), τον οποίο εκ των υστέρων καλείτε για φορολογικό έλεγχο».
«Αστική διαφορά μεταξύ του κ. Καλογρίτσα με την εταιρεία CCC οι τηλεοπτικές άδειες»
Για την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι πρόκειται για μία αστική διαφορά μεταξύ του κ. Καλογρίτσα με την εταιρεία CCC, «που δεν έπρεπε να απασχολεί τη Βουλή». Παρατήρησε ότι ο ίδιος ο επιχειρηματίας είπε ότι δεν ήταν μπροστινός κανενός, και ότι είχε βάλει 15 εκατομμύρια ευρώ για την τηλεοπτική άδεια. Τόνισε, επίσης, ότι ο κ. Καλογρίτσας αποκλείστηκε τελικά από τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες λόγω των αυστηρών προϋποθέσεων του νόμου του ΣΥΡΙΖΑ. Παρά ταύτα, επεσήμανε, «επιχειρείτε να με κατηγορήσετε ότι επεδίωξα να λάβει την άδεια ο κ. Καλογρίτσας, ότι γνώριζα πως δεν μπορούσε να τη λάβει, ότι επιχείρησα να παραβιάσω τις προϋποθέσεις, αλλά… τελικά δεν τις παραβίασα και κ. Καλογρίτσας δεν πήρε την άδεια…».
Ακολούθως ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι με βάση το κατηγορητήριο, οι δύο πράξεις που του καταλογίστηκαν βασίστηκαν στα ίδια περιστατικά. Εάν κάποιος διαβάσει τα πρακτικά τις επιτροπής, τα περιστατικά αποδείχθηκαν τελείως αναληθή, ανέφερε και αναρωτήθηκε: «Πώς είναι δυνατόν, τα ίδια αληθινά ή υποτιθέμενα περιστατικά να κρίνονται ανεπαρκή για το κακούργημα αλλά επαρκή για την παράβαση καθήκοντος;».
Ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι με την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ βελτιώθηκε η θέση του Δημοσίου και των εργαζομένων στα ΜΜΕ. Για το εάν άξιζε τον κόπο «η τόση λάσπη, η τόση διαστρέβλωση, οι συκοφαντίες, τα εμετικά πρωτοσέλιδα, η προσωπική και συλλογική δοκιμασία», τόνισε, «ναι, τον άξιζε τον κόπο, διότι σε αντίθετη περίπτωση, ο ομιλών θα ήταν ακόμα ένας υπουργός που διαιώνισε την ανομία στα ΜΜΕ και η κυβέρνησή μας θα ήταν ακόμα μία που δεν τόλμησε να βάλει τάξη στο τηλεοπτικό πεδίο». «Αυτή θα ήταν η κριτική του ιστορικού του μέλλοντος, που η δική μας συνείδηση δε θα άντεχε. Το “πέρασε και δεν ακούμπησε, το δεν βαριέσαι τόσος ήταν”. Η συνείδησή μας δεν θα άντεχε να δικαιώσουμε τους μύχιους πόθους των ακραίων της παράταξής σας, που εύχονται και δουλεύουν για να αποδειχθεί η περίοδος 2015-19 μια αριστερή παρένθεση. Η κυβέρνησή μας δεν ήρθε να διαχειριστεί αλλά να λύσει το πρόβλημα. Για να αλλάζει τις συνθήκες προς όφελος του λαού. Και αυτό θα κάνει ως κορμός της αυριανής αριστερής και προοδευτικής διακυβέρνησης», κατέληξε ο κ. Παππάς.
Β. Βιλιάρδος: Η Ελληνική Λύση αποχωρεί από τη διαδικασία της Ολομέλειας
Σε παρέμβασή του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης, Β. Βιλιάρδος, είπε ότι το κόμμα του αποχωρεί και από τη διαδικασία της Ολομέλειας, καταγγέλλοντας κάθε προσπάθεια πολιτικής εκμετάλλευσης μίας βαθιά ποινικής υπόθεσης. Ακόμη, επεσήμανε ότι ο επιχειρηματίας Χρήστος Καλογρίτσας δεν θα μπορούσε να παρασυρθεί από κανέναν, επειδή ήταν έμπειρος και πολιτικά. «Άρα, τα περί “μπροστινού” είναι αμφιλεγόμενα», υπογράμμισε ο κ. Βιλιάρδος. «Η εντύπωσή μας είναι ότι επρόκειτο για μία διαμάχη μεταξύ δύο επιχειρηματιών, που δεν είχε λόγο να απασχολήσει τη Βουλή, με αντικείμενο το ποσό των 3 εκατ. ευρώ», συμπλήρωσε.
Πηγή: ΑΜΠΕ