Skip to main content

Το νομοσχέδιο για την εποπτεία των επιχειρήσεων στο επίκεντρο της συνάντησης Δραγασάκη- ΣΟΕΛ

Συνάντηση με τον Πρόεδρο και αντιπροσωπεία του Σώματος Ορκωτών Ελεγκτών (ΣΟΕΛ) είχε σήμερα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Δραγασάκης.  Επί τάπητος βρέθηκε το θέμα της ανάγκης πιο ουσιαστικών ελέγχων, με τον κ. Δραγασάκη να διαβεβαιώνει ότι τα σχετικά αιτήματα και προτάσεις του ΣΟΕΛ θα εξεταστούν και θα ενσωματωθούν σχετικές ρυθμίσεις στο νομοσχέδιο για την εποπτεία των επιχειρήσεων.

Η κυβέρνηση θα καταθέσει το νομοσχέδιο έως το τέλος του έτους. Αυτό έρχεται στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας συνολικής αναμόρφωσης του εταιρικού δικαίου, η οποία περιλαμβάνει τον νέο νόμο για τις Ανώνυμες Εταιρείες (ν. 4548/2018), την τροποποίηση του ν. 3190/1955 για τις Εταιρείες Περιορισμένης Ευθύνης και το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο για τους μετασχηματισμούς και τις συγχωνεύσεις.

Στην κατεύθυνση αυτή, o κ. Δραγασάκης εξέφρασε τη βούληση της κυβέρνησης για ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου εποπτείας.  Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη τα όσα έχουν ανακύψει με την «υπόθεση Folli Follie», ο υπουργός κάλεσε το ΣΟΕΛ να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις για την ουσιαστικοποίηση των ελέγχων, ώστε οι έλεγχοι να έχουν αποτέλεσμα. Στόχος όπως είπε είναι «η πληρέστερη διαφάνεια, ενημέρωση και προστασία τόσο των μετόχων και των συναλλασσόμενων όσο και της κοινωνίας ευρύτερα».

Ενόψει της νομοθέτησης, το επόμενο διάστημα αντίστοιχες απόψεις θα ζητηθούν και από τους άλλους φορείς της αγοράς.

naftemporiki.gr