Skip to main content

Ολ. Γεροβασίλη: Η έξοδος από το μνημόνιο επιβεβαιώνει το ορθόν των επιλογών μας

Η ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης και η έξοδος από τα μνημόνια σηματοδοτεί το τέλος της επιτροπείας και επανανοηματοδοτεί την πολιτική διαδικασία, καθώς η ευθύνη για την ανάπτυξη θα είναι της Ελλάδας, επισημαίνει η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη. 

 Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα caller.gr τονίζει πως όταν η χώρα μπήκε στα μνημόνια, από τα πρώτα χρόνια, «οι Έλληνες πολίτες ήρθαν αντιμέτωποι με τον αυταρχισμό και την ανικανότητα του πολιτικοοικονομικού κατεστημένου». Η ανάδειξη της Αριστεράς στην εξουσία «γκρέμισε το νεοσυντηρητικό και νεοφιλελεύθερο όνειρο του συστήματος, όπως διατυπώθηκε στη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου» σημειώνει, προσθέτοντας πως έχοντας ανανεώσει τη λαϊκή εντολή «υλοποιήσαμε από τον Σεπτέμβριο του 2015  ένα πρόγραμμα προσαρμογής, το οποίο –παρά τις δυσκολίες– και αποκατέστησε κοινωνικές αδικίες και έθεσε ορθολογικές, στέρεες βάσεις για την οικονομική ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».

Το ότι η χώρα βγαίνει από το μνημόνιο «επιβεβαιώνει το ορθόν των επιλογών μας» τονίζει. 

Για ΠΓΔΜ

 Η λύση στο ονοματολογικό της ΠΓΔΜ θα πρέπει να ικανοποιεί την εθνική γραμμή όπως έχει χαραχτεί εδώ και δέκα χρόνια και έχει συμφωνηθεί και από τη ΝΔ. αναφέρει η υπουργός. «Ήταν επί πρωθυπουργίας Κώστα Καραμανλή, σας θυμίζω, όταν ξεκαθαρίστηκε η ελληνική θέση στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι το 2008: σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό έναντι όλων» λέει.

Σημειώνει επίσης ότι καταλαβαίνει τις ανησυχίες από τα πιο συντηρητικά ακροατήρια που «επί δεκαετίες έχουν γαλουχηθεί με εν πολλοίς ανιστόρητες φοβίες. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι οι δήθεν διαφωνίες και ανησυχίες, όπως εκφράζονται από την Αξιωματική Αντιπολίτευση». 

Η δική μας πολιτική στο ζήτημα δεν συναντιέται πουθενά με τον καιροσκοπισμό του κ. Μητσοτάκη και των ακραίων του κόμματός του. Η λύση θα βρεθεί στο πλαίσιο της εθνικής γραμμής, χωρίς υποχωρήσεις, με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και με πλήρη συναίσθηση των ευκαιριών που ανοίγονται, με την Ελλάδα παράγοντα σταθερότητας σε μια συγκυρία αυξημένων ανισορροπιών διεθνώς.

Για Συνταγματική Αναθεώρηση και συνεργασία με Κίνημα Αλλαγής

«Περιθώρια και επίπεδα συνεργασιών σε μία δημοκρατία υπάρχουν πολλά. Εναπόκειται στην Κεντροαριστερά να αποφασίσει αν θέλει να πάει με το μέλλον ή με το παρελθόν» σχολιάζει. Σε ζητήματα όπως η συνταγματική αναθεώρηση υπάρχει η δυνατότητα ο καταστατικός χάρτης της ελληνικής πολιτείας να εναρμονιστεί με προοδευτικές ιδέες που όχι μόνο διασφαλίζουν τη συνέχεια και λειτουργία των θεσμών του κράτους, αλλά στέλνουν μήνυμα προς τους πολίτες πως τα κοινωνικά δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, προσθέτει. 

Στο ενδεχόμενο να μην είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα στις επόμενες εκλογές, αναφέρει «Δεν νομίζω ότι αυτή η μέρα θα ξημερώσει. Αλλά να ξέρετε, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα που στο μεγαλύτερο μέρος της ύπαρξής του βρισκόταν εκτός εξουσίας. Σε αντίθεση με τα πατροπαράδοτα τζάκια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και τα δήθεν «καλύτερα βιογραφικά» της χώρας, που δεν γνωρίζουν πώς είναι η πολιτική στον δρόμο και στην κοινωνία, ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του πάντα θα αγωνίζονται με γνώμονα τις αρχές της αριστεράς, το δημόσιο συμφέρον και την πρόοδο της χώρας. Το αποδείξαμε στην αντιπολίτευση, το αποδεικνύουμε και στην κυβέρνηση».

naftemporiki.gr