Πρόσκληση στους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης να συναντηθούν την ερχόμενη Δευτέρα για την κατάθεση κοινού αιτήματος Προανακριτικής Επιτροπής, απηύθυνε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, μετά την ανακοίνωση της παραλαβής από τη Βουλή, της ποινικής δικογραφίας για τα Τέμπη, που αφορά τους διατελέσαντες υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών κατά το χρονικό διάστημα από 1/1/2016 έως και 28/2/2023.
Ζητώντας τον λόγο στην Ολομέλεια, η κ. Κωνσταντοπούλου είπε ότι απευθύνει «ευθεία και ανοιχτή πρόσκληση σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης και στους αρχηγούς τους». «Αυτή δεν είναι μια στιγμή κομματικών υπολογισμών αλλά κοινωνικής, ηθικής και πολιτικής ευθύνης, απέναντι στις νέες μεθοδεύσεις που ήδη οργανώνονται, να κάνουν, δηλαδή, ότι έκαναν με τον Τριαντόπουλο» είπε και ζήτησε από τα κόμματα της αντιπολίτευσης «να αρθούμε στο ύψος της οφειλής μας».
«Καλώ τους αρχηγούς της αντιπολίτευσης, την επόμενη Δευτέρα 5 Μαΐου, να συναντηθούμε σε συμβούλιο αντιπολίτευσης και να συμφωνήσουμε για την κατάθεση αιτήματος προανακριτικής επιτροπής, όπως επιβάλλεται. Καλώ την κυβέρνηση να τοποθετηθεί εάν έχει την πρόθεση να καταθέσει, η ίδια, αίτημα προανακριτικής επιτροπής, εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει την πρόθεση να θέσει τον εαυτό του στην διάθεση κάθε αρμόδιας αρχής και της προανακριτικής επιτροπής, και εάν θα δεχθείτε κύριοι της κυβέρνησης με πρώτο τον κ. Μητσοτάκη, την άρση του απορρήτου των επικοινωνιών σας» πρόσθεσε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.