«Καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να μελετήσουν τις τεκμηριωμένες προτάσεις μας» για τον σιδηρόδρομο, τονίζουν σε κοινή τους δήλωση ο βουλευτής και υπεύθυνος ΚΤΕ Υποδομών και Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής κ. Αναστάσιος Νικολαΐδης και ο τομεάρχης του κόμματος κ. Νίκος Ηλιού, με αφορμή τις σημερινές ανακοινώσεις στο υπουργικό συμβούλιο.
Ειδικότερα, σημειώνουν: «Μόλις πριν από δύο μήνες, στις 2 Μαρτίου, ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι θα χρειαστεί χρόνος για να ολοκληρωθεί το κυβερνητικό σχέδιο για τον σιδηρόδρομο και επεσήμανε ότι ”ο πρώτος σταθμός θα είναι μία άρτια και ασφαλής γραμμή Αθήνα-Θεσσαλονίκη έως το 2027’”».
«Φαίνεται όμως πως δεν είχε υπολογίσει τις επικοινωνιακές δυνατότητες του νέου Αναπληρωτή Υπουργού κ. Κυρανάκη, ο οποίος μέσα σε δύο μήνες ισχυρίζεται ότι μπορεί να καταφέρει όσα δεν μπόρεσαν οι προκάτοχοί του στα έξι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τη ΝΔ», προσθέτουν.
«Αναμένουμε την πλήρη παρουσίαση του νομοσχεδίου στο πλαίσιο της διαδικασίας διαβούλευσης και εν συνεχεία την κατάθεσή του στα αρμόδια κοινοβουλευτικά όργανα, για να τοποθετηθούμε λεπτομερώς για το περιεχόμενό του», υπογραμμίζουν οι δύο τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ.
«Μέχρι τότε καλούμε την κυβέρνηση και τον αρμόδιο Υπουργό να μελετήσουν τις τεκμηριωμένες προτάσεις μας, με στόχο την ενίσχυση της αξιοπιστίας και της βιωσιμότητας του σιδηροδρόμου, οι οποίες διέπονται από επιστημονική γνώση και επάρκεια, διαφάνεια, αξιοκρατία, ποιότητα, πιστοποίηση σε όλα και συνάμα τόλμη, ταχύτητα και δυναμικά αντανακλαστικά. Πρόκειται για τη βάση ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδίου, ώστε τα τρένα να καταστούν και πάλι ασφαλή», επισημαίνουν.
Διαβάστε ακόμη:
→ Κ. Μητσοτάκης: Έως τον Σεπτέμβριο το σύστημα αυτόματης πέδησης στα τρένα – Μοντέλο ΔΕΗ για τον ΟΣΕ