Skip to main content

ΠΑΣΟΚ για επίδομα κώφωσης: Όπως πάντα, με καθυστέρηση ο κ. Μητσοτάκης υλοποιεί τις προτάσεις μας

INTIME/ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ

Αιχμές του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης για τα περί «δίκαιης Ελλάδας»

Σε κοινή τους δήλωση η βουλευτής και υπεύθυνη ΚΤΕ Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας του ΠΑΣΟΚ και οι γραμματείς Τομέα Κοινωνικής συνοχής και Δικτύου Ατόμων με αναπηρία, χρόνιες, σπάνιες παθήσεις και των οικογενειών τους, κκ Έφη Μπέκου και Βασίλης Κουλούρη, σχολιάζουν την ανακοίνωση του πρωθυπουργού για επέκταση του επιδόματος κώφωσης.

Όπως αναφέρουν, «η σημερινή ανακοίνωση εκ μέρους του Πρωθυπουργού της επέκτασης του επιδόματος κώφωσης σε όλους, ανεξαρτήτως της ηλικίας τους, αποτελεί θετική εξέλιξη».

«Η θετική αυτή εξέλιξη, ωστόσο, έχει τη σφραγίδα του ΠΑΣΟΚ, που είχε εγκαίρως αναδείξει το ζήτημα, αφού με κοινοβουλευτική μας πρωτοβουλία (Ερώτηση 2331/19-12-2023), προτείναμε ακριβώς αυτό: την αποσύνδεση του επιδόματος κώφωσης -βαρηκοΐας από ηλικιακά κριτήρια. Τότε το αρμόδιο Υπουργείο αρνήθηκε όχι μόνο να δεχτεί την πρόταση μας, αλλά ούτε καν απάντησε, ως όφειλε», προσθέτουν στην δήλωσή τους.

Ακόμη, οι τομεάρχες του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζουν ότι «η σημερινή ανακοίνωση του κ. Μητσοτάκη , βέβαια, συνοδεύτηκε, ως συνήθως, και από τις γνωστές προπαγανδιστικές φανφάρες του Κυβερνητικού Εκπροσώπου περί ”δίκαιης Ελλάδας”. Τα γνωστά φληναφήματα, δηλαδή, όταν είναι σε όλους γνωστό, όπως προκύπτει από στοιχεία και έρευνες, ότι – σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη- οι ανισότητες στη χώρα μας επί διακυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας διευρύνονται».

Και επισημαίνουν: «Σε κάθε περίπτωση , έστω και με καθυστέρηση, η Νέα Δημοκρατία υιοθέτησε ακόμη μια δική μας πρόταση».

«Υπενθυμίζουμε ένα ακόμη θέμα που το ΠΑΣΟΚ έχει θέσει στον δημόσιο διάλογο, με την ελπίδα να μην το νομοθετήσει τις παραμονές των επόμενων εκλογών (όπως έκανε το Μάιο 2023, αυξάνοντας άπαξ τα επιδόματα αναπηρίας): την τροπολογία, με την οποία έχουμε προτείνει (δις) τη θεσμοθέτηση μόνιμου μηχανισμού ετήσιας αύξησης των γλίσχρων επιδομάτων αναπηρίας που χορηγεί ο ΕΦΚΑ και ο ΟΠΕΚΑ. Και όχι , όπως πράττει η Νέα Δημοκρατία, εφάπαξ αύξηση λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Και ο νοών, νοείτω», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη:

Επέκταση του επιδόματος κώφωσης ανακοίνωσε ο Κ. Μητσοτάκης – Θα το λαμβάνουν όλοι οι κωφοί, ανεξαρτήτως ηλικίας