Skip to main content

Κ. Μητσοτάκης για 25η Μαρτίου: Οι Έλληνες μπόρεσαν και πέτυχαν όταν ήταν ενωμένοι

ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΙΣΜΗΝΗ/INTIME

Μήνυμα του πρωθυπουργού μετά την στρατιωτική παρέλαση στο Σύνταγμα

«Αυτό το οποίο την 25η Μαρτίου του 1821 σε σε πολλούς φάνταζε ανέφικτο, έγινε πραγματικότητα 9 χρόνια μετά και σε αυτές τις εθνικές εορτές αξίζει να αναλογιστούμε αυτή την πολυκύμαντη διαδρομή του έθνους μας, αυτά τα 204 χρόνια», τόνισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο μήνυμά του για την 25η Μαρτίου μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης στο Σύνταγμα.

Ο πρωθυπουργός κάλεσε «να διδαχθούμε από τους θριάμβους μας, αλλά και από τις καταστροφές και να γνωρίζουμε πάντα ότι οι Έλληνες μπόρεσαν και πέτυχαν όταν ήταν ενωμένοι, όταν έθεταν υψηλούς στόχους και όταν αγωνιζόντουσαν όλοι μαζί για να τους πετύχουν».

«Σήμερα ζούμε σε εξαιρετικά ταραγμένους καιρούς και πολλές από τις σταθερές, οι οποίες τις οποίες θεωρούσαμε δεδομένες τις τελευταίες δεκαετίες, τίθενται σε αμφισβήτηση. Γι αυτό και σήμερα η πορεία προς την πρόοδο, έχει και πάλι πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Την οικονομική ευημερία, η οποία μπορεί ταυτόχρονα να εξασφαλίζει και την κοινωνική συνοχή, αλλά να εξοπλίζει και τις ένοπλες δυνάμεις μας, έτσι ώστε να εγγυώνται την εθνική ανεξαρτησία. Προϋπόθεση επίσης για την πρόοδο, είναι πάντα η αυτογνωσία και η αναζήτηση της αλήθειας», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.