Για τις εξελίξεις στην προανακριτική για τον κ. Χρήστο Τριαντόπουλο και την πολιτή θύελλα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση μίλησε το μέλος του Πολιτικού Κέντρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Θανάσης Γλαβίνας, στο πλαίσιο συνέντευξής του στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή On Politics με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.
Σχολιάζοντας τις αιτιάσεις της κυβέρνησης της ΝΔ, ο κ. Γλαβίνας είπε: «Αυτό που θέλει να κάνει τώρα η Νέα Δημοκρατία, εκμεταλλευόμενη ενδεχομένως αυτή τη συζήτηση και με έναν λαϊκίστικο και υποκριτικό τρόπο λέγοντας ‘’κατευθείαν στον φυσικό δικαστή’’. Κατά την άποψή μου, [η Νέα Δημοκρατία] κάνει ”damage control”. Μετά τα τεράστια πλήθη στις διαδηλώσεις, λέει ‘’δεν μπορώ να το αποφύγω, θα πάω. Αλλά να μην πάω με την κανονική διαδικασία που απαιτεί κατ’αντιπαράσταση μάρτυρες’’. Φανταστείτε να έρθει ο κ. Τριαντόπουλος με τον κ. Σκέρτσο ή με τον κ. Αγοραστό και να τους λέμε ‘’τι έγινε ρε παιδιά με το e-mail; Ποιος το είπε; Τι κάνατε εκεί κ. Τριαντόπουλε;’’. Και όλη αυτή η συζήτηση η οποία θα συνεχιστεί, οι μάρτυρες, η πιθανή επέκταση του κατηγορητηρίου».
Κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι εφαρμόζει «δύο μέτρα και δύο σταθμά», έχοντας προηγούμενως «προστατεύσει τον κ. Καραμανλή», ενώ πρόσθεσε: «Ας τηρήσουμε λίγο τους τύπους σε αυτή τη χώρα, ας μείνουμε πιστοί στο Σύνταγμα και τους νόμους, κάτι το οποίο η ΝΔ δεν το κάνει, το καταπατά με πολύ μεγάλη ευκολία».