Σφοδρή αντιπαράθεση σημειώθηκε νωρίτερα στην Ολομέλεια της Βουλής ανάμεσα στον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, στη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.
Απαντώντας σε όσα είπε στην πρωτολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Φλωρίδης σχολίασε: «Αγνοείτε τον βασικό κανόνα της δημοκρατίας, που ξέρετε ποιος είναι; Στη δημοκρατία χρειάζεται ανοχή και ανεκτικότητα. Αλλά εσείς δεν ανέχεστε και δεν αντέχεται ο ένας τον άλλον. Γίνατε κομμάτια και θρύψαλα εδώ, δεν μιλιέστε, συγκρούεστε με ύβρεις μεταξύ σας στα συνέδριά σας και θέλετε να πείσετε τώρα ότι αυτά τα κομμάτια και θρύψαλα [του ΣΥΡΙΖΑ] που είναι έξω από τη Βουλή, μαζί με το ΠΑΣΟΚ, θα κυβερνήσετε την Ελλάδα».
Ν. Ανδρουλάκης: Κάναμε πρόταση δυσπιστίας για να γίνουν εκλογές
Στη συνέχεια, πήρε τον λόγο ο κ. Ανδρουλάκης λέγοντας τα εξής: «Ζητάτε, λένε, εκλογές. Πήραμε πρωτοβουλία να γίνει πρόταση δυσπιστίας για να γίνουν εκλογές και να φύγετε το γρηγορότερο δυνατό. Απλά δεν έχουμε τον παλαιοκομματισμό κάποιων, να βγαίνουμε κάθε μέρα στα κανάλια και να λέμε ‘’ζητάμε εκλογές, εκλογές, εκλογές…’’. Αυτό το κάνουμε θεσμικά».
«Το κείμενο της δυσπιστίας πέρυσι αφορούσε τα χαλκευμένα που στείλατε στο ‘’Πρώτο Θέμα’’ ή τις συνομιλίες που στείλατε στη δικαιοσύνη. Αν έχετε δίκιο, εγώ θα παραιτηθώ. Αν έχω εγώ δίκιο, οφείλετε να παραιτηθείτε τώρα, άμεσα», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.