Για τις εξελίξεις στην υπόθεση των Τεμπών μίλησε στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή Rush Hour, με τη Νικόλ Λειβαδάρη και τον Παύλο Πανταζόπουλο, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Συρίγος.
«Δεν είμαι σίγουρος τι ακριβώς ζητάει η κοινωνία. Είναι κάτι σχετικό. Δηλαδή κάποιοι ζητούν κεφάλια -μέσα από την κοινωνία – να πέσουν. Κάποιοι άλλοι ζητούν να μπει σε μία τάξη ένα κράτος που σε πολλά πράγματα είναι χάρβανο. Κάποιοι ζητούν να μάθουν πραγματικά τι έγινε στα Τέμπη. Κάποιοι άλλοι αναζητούν σε θεωρίες συνομωσίας. Δεν υπάρχει μια κοινή γνώμη όλης της κοινωνίας για αυτό το θέμα», είπε ο κ. Συρίγος, σχολιάζοντας το αίτημα που προβάλει η κοινωνία.
Για την αμφισβήτηση απέναντι στους θεσμούς και τη δικαιοσύνη, ο βουλευτής της ΝΔ ανάφερε: «Για μένα αυτό είναι ίσως το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε αυτή τη στιγμή. Ότι αμφισβητείται εκ προοιμίου οποιαδήποτε απόφαση προέρχεται από τη δικαιοσύνη. Γι’ αυτό θεωρώ πολύ θετική την αντίδραση που υπήρξε σε σχέση με το πόρισμα που βγήκε από τον ΕΟΔΑΣΑΑΜ. Το γεγονός δηλαδή ότι ένας θεσμός που φτιάχτηκε γι’ αυτό το σκοπό από το ελληνικό κράτος, έβγαλε ένα πόρισμα το οποίο σε γενικές γραμμές γίνεται αποδεκτό ότι αποτυπώνει την πραγματικότητα. Και αυτό είναι κάτι που προήλθε από τους θεσμούς και είναι το ίδιο ένας θεσμός».
Δυο τα ερωτήματα
Πιστεύω ότι πολλά πράγματα – δεν αναφέρομαι στην δικαιοσύνη – ορισμένα πράγματα έπρεπε να γίνουν πολύ πιο γρήγορα. Δηλαδή διάφορες θεωρίες οι οποίες διακινούνταν πριν μακρό χρονικό διάστημα έπρεπε να έχουν απαντηθεί με σταθερό και αποφασιστικό τρόπο από την πρώτη στιγμή. Διότι όλο αυτό είναι σαν την Λερναία Ύδρα, κόβεις ένα κεφάλι ενός μυθεύματος και βγαίνουν δύο άλλα. Το ανέφερε και ο Πρωθυπουργός τώρα στην ομιλία του. Όταν έγινε το δυστύχημα συζητούσαμε και έβγαινε ο κύριος Βελόπουλος και έλεγε ότι είναι 100 νεκροί. Είναι οι 57 νεκροί που έχουν βρεθεί, οι 56 που έχουν βρεθεί τα σώματά τους διότι δυστυχώς μία κοπέλα δεν βρέθηκε καθόλου. Οι 56 νεκροί και είναι άλλοι περίπου 50 οι οποίοι μας τους κρύβουν. Μετά περάσαμε σε μια άλλη θεωρία περί βαγονιών. Έτσι όμως χάνουμε την ουσία, η οποία ποια είναι; Ότι οι σιδηρόδρομοι είναι παρατημένοι. Και για εμένα είναι δύο τα ερωτήματα: 1)Τι θα κάνεις για να τους φτιάξεις; 2)Τι μαθαίνεις από αυτή την τραγική ιστορία για να μην επαναληφθεί;», υπογράμμισε ο κ. Συρίγος.
«Θα αργήσει η απάντηση της δικαιοσύνης»
«Η δικαιοσύνη δυστυχώς θα αργήσει να βγάλει απάντηση. Για τον εξής πολύ απλό λόγο. Είναι πάρα πολλά τα θύματα. Είναι πάρα πολλοί οι δικηγόροι. Είναι πάρα πολλά τα αιτήματα. Εάν κάποια από τα αιτήματα αγνοηθεί, τότε αυτομάτως θα φτάσουμε σε μια κατάσταση στην οποία θα αρχίσουν να κατηγορούν και πάλι τη δικαιοσύνη, ενώ δεν τα έχει δει. Εδώ κατηγορήθηκε, ο ανακριτής, εκ των προτέρων, για πριν βγάλει πόρισμα. Δεν έχει φτάσει σε όλα τα στοιχεία. Φανταστείτε τι θα γίνει όταν βγει επιτέλους το πόρισμα στη δημοσιότητα. Τι θα ακούσει ο άνθρωπος», συμπλήρωσε.