Άμεσο ήταν το σχόλιο κυβερνητικών πηγών αναφορικά με όσα είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για την υπόθεση των Τεμπών.
Όπως αναφέρουν, «είχαμε την ελπίδα ότι η δεύτερη φορά του κ. Ανδρουλάκη στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ θα ήταν «αλλιώς». Τελικά, αποδεικνύεται ότι πάντοτε υπάρχουν και χειρότερα».
«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, δυστυχώς, δεν αντιλαμβάνεται ότι με τις δηλώσεις του πως «έχει κλονισθεί η εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη», αλλά και με τον μίζερο και μικρόψυχο τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζει μια ιστορική τομή, όπως είναι η λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων, εισέρχεται στον μακρύ κατάλογο των εκπροσώπων της οπισθοδρόμησης και του πολιτικού καιροσκοπισμού», υπογραμμίζουν.
Παράλληλα, οι ίδιες πηγές τονίζουν: «Είναι αδιανόητο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που υποτίθεται ότι ήθελε να φέρει νέο αέρα στην πολιτική ζωή, να αμφισβητεί τον θεσμό της Δικαιοσύνης και την ίδια ώρα να παριστάνει τον δικαστή, βγάζοντας ετυμηγορίες και εργαλειοποιώντας ένα τραγικό δυστύχημα».
«Το ΠΑΣΟΚ και ο Πρόεδρός του επέλεξαν να γίνουν ένα με τους πιο γνήσιους εκφραστές του λαϊκισμού και της τοξικότητας. Εμείς θα συνεχίσουμε να υψώνουμε τείχη προστασίας στους θεσμούς και στη δημοκρατία μας, κάτι που αποτελεί το μεγαλύτερο καθήκον μας απέναντι στο σύνολο των πολιτών», καταλήγουν στο σχόλιό τους.
Ν. Ανδρουλάκης: Ενορχηστρωτής της συγκάλυψης ο Μητσοτάκης
Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης ανάφερε: «Συγκάλυψη είναι να παραπλανάς στρατηγικά την κοινή γνώμη μέσω fake news γιατί έρχονται εκλογές. Το έκανε αυτό η Νέα Δημοκρατία; Το έκανε. Λίγες ώρες μετά την τραγωδία έστειλαν χαλκευμένες συνομιλίες του σταθμάρχη σε φιλικά μέσα ενημέρωσης για να ενδυναμώσουν το αφήγημα του ανθρώπινου λάθους. Ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι ήταν απόλυτος πως ευθύνονται τα έλαια των μηχανών και δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Έκαναν παραπλάνηση της κοινής γνώμης; Βεβαίως. Αν θυμάστε, εκείνες τις ημέρες, επί της ουσίας όποιος έλεγε κάτι διαφορετικό, τον στοχοποιούσαν. Ακόμη και τις οικογένειες.
Φεύγουμε από την προπαγάνδα και πάμε στο δεύτερο κομμάτι της συγκάλυψης: Είναι η απόκρυψη στοιχείων από τη δικαιοσύνη. Έγινε αυτό; Ναι, έγινε. Ο κ. Μητσοτάκης λίγα εικοσιτετράωρα μετά στέλνει τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Χ. Τριαντόπουλο και εκείνος μετέχει σε μία συνάντηση, όπου τα τέσσερα μη πολιτικά πρόσωπα διώκονται από τη δικαιοσύνη για τις αποφάσεις τους για το μπάζωμα και τώρα έρχεται η δικογραφία και για τον υφυπουργό. Αν δεν είχε γίνει το μπάζωμα, η δικαιοσύνη θα είχε περισσότερα στοιχεία για να μας πει γιατί έγινε έκρηξη. Το τρίτο στοιχείο της συγκάλυψης είναι τα πολιτικά πρόσωπα: Έγινε ασπίδα ο κ. Μητσοτάκης στα πολιτικά πρόσωπα για να μην οδηγηθούν στη δικαιοσύνη; Έγινε. Ήρθε πόρισμα της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας που αποδίδει στον κ. Καραμανλή συγκεκριμένες ευθύνες για τη μη υλοποίηση της σύμβασης 717, που η τριμελής επιτροπή που διόρισε ο κ. Μητσοτάκης υποστηρίζει ότι αν υπήρχε η τηλεδιοίκηση, τα τρένα -ακόμη και αν ήταν στην ίδια γραμμή-, δεν θα είχαν συγκρουστεί ποτέ, και τελικά τι έγινε; Εμείς καταθέσαμε προανακριτική και η Νέα Δημοκρατία την αρνήθηκε» σημείωσε, μιλώντας στον Alpha.
Και πρόσθεσε: «Ως προς τον ενορχηστρωτή: Όλα αυτά τα κάνουν μόνοι τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας; Δηλαδή, ο Τριαντόπουλος βρέθηκε μόνος του σε αυτή τη μάζωξη που πήρε την απόφαση του μπαζώματος; Οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πήραν μόνοι τους την απόφαση να ψηφίσουν να μην πάει στη δικαιοσύνη ο κ. Καραμανλής; Στην Εξεταστική Επιτροπή, που εδώ σε αυτό το στούντιο είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι δεν ήταν η καλύτερη στιγμή του κοινοβουλίου, ο κ. Μαρκόπουλος πήρε την απόφαση να μην κληθεί ο Τριαντόπουλος ως μάρτυρας;».
Ο Νίκος Ανδρουλάκης κατέληξε την επιχειρηματολογία του επ’ αυτού ως εξής: «Εδώ, λοιπόν, ο ελληνικός λαός και εμείς όλοι έχουμε να πάρουμε μία απόφαση: Ή έχουμε ένα επικίνδυνα ανίκανο σύστημα εξουσίας ή έχουμε ένα επικίνδυνα ικανό για όλα σύστημα εξουσίας. Εγώ, λοιπόν, και μέσω της προσωπικής μου εμπειρίας στο θέμα των υποκλοπών, επιλέγω το δεύτερο. Είναι ικανοί για όλα μπροστά στο φόβο να χάσουν την εξουσία».