Skip to main content

Σ. Βούλτεψη στη «Ν» για Τέμπη: Είχαμε μια μεγάλη εθνική τραγωδία, αλλά και την εργαλειοποίηση του πόνου των ανθρώπων

«Ο μόνος αρμόδιος για να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα είναι πάντα η δικαιοσύνη»

«Το πρόβλημα είναι ότι είχαμε μια μεγάλη εθνική τραγωδία ουσιαστικά στα Τέμπη, αλλά υπάρχει και η πολιτική πτυχή του, η οποία είναι η εργαλειοποίηση αυτής της εθνικής τραγωδίας και του πόνου των ανθρώπων, μέχρι στον βαθμό της τυμβωρυχίας. Ο μόνος αρμόδιος για να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα είναι πάντα η δικαιοσύνη», δήλωσε σε συνέντευξή της στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και την εκπομπή «On Politics» με τον Φίλιππο Φιλιππακόπουλο, η Σοφία Βούλτεψη, Υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου.

Για τους μάρτυρες στην εξεταστική επιτροπή των Τεμπών τόνισε πως «αυτό έγινε γιατί ήρθαν πάνω από 40 μάρτυρες, οι περισσότεροι είχαν προταθεί από την αντιπολίτευση αλλά δε τους βόλευαν αυτά που έλεγαν και διαφώνησαν και μάλωναν με τους μάρτυρές τους, δηλαδή ήρθαν υψηλόβαθμα στελέχη του οργανισμού του ΟΣΕ επί ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έλεγαν ότι ο γενικός κανονισμός είναι Ευαγγέλιο, προβλέπει τι κάνει ο καθένας, αν υπάρχει τηλεδιοίκηση και αν δεν υπάρχει».

Παράλληλα, η κυρία Βούλτεψη τόνισε πως «μου έφτασε που άκουσα από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ότι μέσα σε 5 λεπτά παραβιάστηκαν 9 φορές βασικοί κανόνες του Γενικού Κανονισμού. Ο Γενικός Κανονισμός είναι η καρδιά του σιδηροδρόμου».

Τέλος, ανέφερε ότι «Κατά τη γνώμη μου όλα έχουν γίνει με βάση τον όγκο, η οδύνη ίσως είναι τόσο μεγάλη που μας κάνει ακόμα πιο ανυπόμονους, εγώ το καταλαβαίνω, είναι πολλή μεγάλη η οδύνη».