Skip to main content

Β. Οικονόμου: Θα ελεγχθούν οι καταγγελίες αισχροκέρδειας όσον αφορά τα αεροπορικά εισιτήρια από Σαντορίνη

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αναλυτικά όσα είπε ο υφυπουργός από την Ολομέλεια της Βουλής

Σε έλεγχο της καταγγελλόμενης αύξησης της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων από τη Σαντορίνη προχωρούν τα συναρμόδια υπουργεία όπως ανακοίνωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Βασίλης Οικονόμου.

Εάν υπάρχει αισχροκέρδεια και κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν συγκυριακά (σ.σ. την αυξημένη ζήτηση λόγω σεισμικής δραστηριότητας) για να μπορέσουν να αποκομίσουν παραπάνω κέρδος από ό,τι πρέπει και ο νόμος επιτρέπει, θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, είπε ο κ. Οικονόμου, σημειώνοντας ότι «θα έρθουμε και σε μία συνεννόηση και με το υπουργείο Ανάπτυξης (στην αρμοδιότητα του οποίου είναι οι τιμές) για να μπορέσουμε να περιορίσουμε έως να μηδενίσουμε τέτοιου είδους ροπές και συμπεριφορές».

Ο κ. Οικονόμου μιλούσε στο πλαίσιο επεξεργασίας νομοσχεδίου για την κύρωση συμφωνίας Ελλάδας-Μολδαβίας περί αμοιβαίας αναγνώρισης των αδειών οδήγησης.

Για το νέο ΚΟΚ

Με αφορμή δημοσιεύματα για αποφυγή ελέγχου αλκοτέστ της Τροχαίας από γνωστό τραγουδιστή, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «είναι αδιανόητες τέτοιες συμπεριφορές […] Με το νέο ΚΟΚ, θα υπάρχει αυστηροποίηση για τους υποτροπιάζοντες. Η αντικοινωνική συμπεριφορά και η υποτροπιάζουσα συμπεριφορά θα έχει πολύ δυσάρεστα αποτελέσματα» είπε ο κ. Οικονόμου ο οποίος εκτίμησε ότι εντός Φεβρουαρίου ο νέος ΚΟΚ θα είναι νόμος του κράτους: «Ουδείς μπορεί να θεωρεί ότι θα έχει επιλεκτική αντιμετώπιση από τα όργανα της πολιτείας, ειδικά για τα θέματα του ΚΟΚ. Ούτε καν το συζητάμε. Αυτό είναι ένα μήνυμα που το στέλνω, για να μην μπερδεύονται κάποιοι, ότι “είμαστε επώνυμοι ή σπουδαίοι και δεν υποκείμεθα σε ελέγχους και θα κάνουμε ότι θέλουμε”» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Πηγή: ΑΜΠΕ