Skip to main content

Άννα Διαμαντοπούλου: Να εγκαταλείψουμε τον κατευνασμό απέναντι στην Τουρκία

Την άμεση ανάγκη συγκρότησης μίας συνεκτικής στρατηγικής για την αποτροπή της τουρκικής επιθετικότητας, εγκαταλείποντας παράλληλα τη στρατηγική του κατευνασμού, ζητεί η Άννα Διαμαντοπούλου.

Σε εκτενές άρθρο της στο Liberal η πρώην υπουργός τονίζει ότι «το αντίθετο του κατευνασμού δεν είναι φυσικά ο τυχοδιωκτισμός ή η εύκολη και επικίνδυνη μαγκιά της ρητορείας. Χρειάζεται Στρατηγική Αποτροπής. Η ελληνική κυβέρνηση θα έπρεπε να έχει θέσει δια της διπλωματικής οδού το ζήτημα στους Διεθνείς Οργανισμούς, αλλά και στους συνυπογράφοντες της Συνθήκης».

Σύμφωνα με την κ. Διαμαντοπούλου ο Ταγίπ Ερντογάν εφαρμόζει στοχευμένο σχέδιο που έχει σαν στόχο να τεθούν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μείζονα ζητήματα που είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν, ενώ επισημαίνει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και επί μακρόν.

Η πρώην υπουργός αναφέρει ότι ο Ταγίπ Ερντογάν εφαρμόζει στοχευμένο σχέδιο που έχει σαν στόχο να τεθούν ξανά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μείζονα ζητήματα που είχαν ρυθμιστεί στο παρελθόν, ενώ επισημαίνει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και επί μακρόν.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι δεν μπορεί να γίνει πλέον αποδεκτή η συνταγή για μία όλο και πιο «μικρή» Ελλάδα. «Οφείλουμε να το αναδείξουμε και να το ανατρέψουμε», σημειώνει.