Skip to main content

Γ. Παπανδρέου: Λεφτά υπάρχουν, αλλά πού πάνε;

Φωτ. αρχείου: ΔΗΜ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI

«Τεράστια κερδοσκοπική πρακτική των μεγάλων εταιρειών ενέργειας, σούπερ μάρκετ και τραπεζών με τις πλάτες της κυβέρνησης»

Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, εξαπέλυσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, μιλώντας σήμερα στο 27ο Forum Ανάπτυξης που διοργανώνεται στην Πάτρα.

«Λεφτά υπάρχουν, αλλά πού πάνε;», αναρωτήθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου και όπως συνέχισε, «πάνε στο πλιάτσικο που αισθανόμαστε καθημερινά από την τεράστια κερδοσκοπική πρακτική των μεγάλων εταιρειών ενέργειας, σουπερμάρκετ και τραπεζών».

«Και αυτό», όπως σημείωσε, «με τις πλάτες της κυβέρνησης».

«Γιατί», προσέθεσε, «εξακολουθούν ακόμη και σήμερα να χάνονται στις σκοτεινές διαδρομές μεταξύ πελατειακού κράτους και πάσης φύσεως συμφερόντων – και να σπαταλούνται με αθέμιτες πρακτικές, όπως και τότε, πριν από 20 χρόνια, που το ένα σκάνδαλο διαδεχόταν το άλλο και το Ευρωκοινοβούλιο κατηγόρησε την τότε κυβέρνηση για λογιστική απάτη, λόγω των ψευδών στοιχείων».

Κάτι, που όπως είπε, «μας οδήγησε τελικά σε αναγκαστικό δανεισμό. Και δυστυχώς,  από ό,τι άκουσα πρόσφατα, εδώ στην Πάτρα, οι πρωταγωνιστές εκείνης της τραγωδίας συνεχίζουν να εμφανίζονται αμετανόητοι» συνέχισε.

«Και χρησιμοποιώ την λέξη αμετανόητοι γιατί μπορεί να οδηγήσουν ξανά τη χώρα και τον λαό σε οικονομικές περιπέτειες με τον τρόπο που διαχειρίζονται την περιουσία του ελληνικού λαού» επισήμανε.

Μιλώντας στην συνέχεια για την ανάπτυξη, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «ανάπτυξη σοβαρή, βιώσιμη, δεν νοείται αν δεν περικλείει, πέρα από την οικονομική πλευρά, τον στόχο της ευζωίας, τη διασφάλιση στην πρόσβαση σε ποιοτική υγεία για όλους, παιδεία δημοκρατική και σύγχρονη, κατοικία, ψυχική υγεία, και μια κοινωνία αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

«Δυστυχώς», τόνισε, «η σημερινή πολιτική, η κυβέρνηση της ΝΔ κάθε άλλο παρά αυτές τις αρχές, τις αξίες υπηρετεί».

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι «και η Κεντρική Τράπεζα προειδοποιεί για το Ταμείο Ανάκαμψης τη σημαντική υστέρηση στην εκτέλεση δαπανών, καθώς ”μόνο το 45% των συνολικών κονδυλίων των επιχορηγήσεων που έχουν εισπραχθεί μέχρι στιγμής έχει διοχετευθεί στην πραγματική οικονομία”, με την υποεκτέλεση να κοστίζει στη χώρα 1% περίπου του ΑΕΠ ετησίως».