Skip to main content

Νίκος Παππάς: Τιμάμε σήμερα το ηρωικό «Όχι» του ελληνικού λαού

(ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

«Τιμάμε τους ηρωικούς άνδρες και τις ηρωικές γυναίκες της εθνικής μας Αντίστασης, που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν απέναντι στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του»

«Οι διαφορές με τις γειτονικές χώρες μπορούν να επιλυθούν μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου», υπογράμμισε στην δήλωσή του μετά την στρατιωτική παρέλαση στην Θεσσαλονίκη,  ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

Συγκεκριμένα, μετά την παρακολούθηση της παρέλασης στην Θεσσαλονίκη ανέφερε: «Τιμάμε σήμερα το ηρωικό Όχι του ελληνικού λαού απέναντι στον ιταλικό φασισμό, που επιβουλεύτηκε την ελευθερία και την ανεξαρτησία μας. Τιμάμε τους ηρωικούς άνδρες και τις ηρωικές γυναίκες της εθνικής μας Αντίστασης, που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν απέναντι στον κατακτητή και τους ντόπιους συνεργάτες του».

«Εκφράζουμε την εμπιστοσύνη μας και τον σεβασμό μας στους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι οποίοι με αυταπάρνηση στέλνουν ένα μήνυμα ισχύος, ένα μήνυμα δύναμης, ένα μήνυμα σταθερότητας για την ευρύτερη περιοχή. Οι διαφορές με τις γειτονικές χώρες μπορούν να επιλυθούν μόνο στη βάση του διεθνούς δικαίου. Η σημερινή ημέρα είναι και μία υπόμνηση ότι ο λαός μας γεννήθηκε, αναγεννήθηκε και αγωνίστηκε μέσα στον διαρκή αγώνα, στη διαρκή πάλη απέναντι στην τυραννία» πρόσθεσε ο κ. Παππάς.

Δείτε επίσης:

«Χρωστάμε σε όσους ήρθαν, πέρασαν, θα έρθουν»: Το συγκινητικό μήνυμα του πιλότου του F16 στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης (βίντεο)

28η Οκτωβρίου: Εντυπωσιακές φωτογραφίες και βίντεο από τη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη