Skip to main content

Ν. Παππάς: Ο κ. Μητσοτάκης θέλει να επιλέγει ποιος θα ασκεί το ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Oι μέρες της παντοδυναμίας σας ανήκουν στο παρελθόν πρέπει να ξεκαβαλήσετε αυτό το καλάμι», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό

Μπορεί το ΠΑΣΟΚ να είναι δημοσκοπικά η δεύτερη πολιτική δύναμη και να δηλώνει ότι ο στόχος του είναι η κυβέρνηση της ΝΔ, ωστόσο το ότι το ανακήρυξε de facto αξιωματική αντιπολίτευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω της περιφρόνησης στον Νίκο Παππά δεν ήταν μία ευπρόσδεκτη εξέλιξη.

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη απάντησε ο Νίκος Παππάς κατηγορώντας τον για ανάμειξη στα εσωτερικά άλλου κόμματος και για ασέβεια στην κοινοβουλευτική τάξη.

Συγκεκριμένα είπε ο κ. Παππάς: «Θέλω να του πω ότι δεν είναι απαραίτητο να με συμπαθεί. Περιμέναμε και ξέραμε ότι την απόφαση του ειδικού δικαστηρίου ότι θα την εργαλειοποιήσει ο κ. Μητσοτάκης δεν περιμέναμε αυτό το θεσμικό ατόπημα. Τα περί χαριεντισμού δεν τα σχολιάζω γιατί δεν απευθυνόταν σε εμένα (εννοούσε ότι απευθυνόταν στον Αντώνη Σαμαρά).

Συνεχίζοντας την επίθεση είπε: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει και ο ίδιος ιστορικό ανάμειξης στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Τώρα θέλει να επιλέγει και ποιος θα ασκεί τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Δεν δικαιούται να συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδί. Όλα όσα λέει εκφεύγουν των αρμοδιοτήτων του. Αποδεικνύεται ότι είναι ασεβής προς τον κανονισμό, δειλός γιατί δεν είναι στην αίθουσα να μας αντιμετωπίσει και ενοχικός».

Κλείνοντας είπε ότι «Είναι στίγμα για την παράταξη της οποίας ηγείται η σημερινή του στάση. Τον καλώ να σέβεται την κοινοβουλευτική τάξη». 

Στην συνέχεια ο Νίκος Παππάς εξαπέλυσε επίθεση όχι μόνο για τις ελλείψεις στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών αλλά και για το «έγκλημα των Τεμπών». Του καταλόγισε την ευθύνη όχι μόνο για το δυστύχημα αλλά και για την ενορχήστρωση της επιχείρησης συγκάλυψης που ξεκίνησε με το «μπάζωμα του σημείου του δυστυχήματος».

Νίκος Ανδρουλάκης: «Ξεκαβαλήστε το καλάμι»

(ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ο Νίκος Ανδρουλάκης από την πλευρά του κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για αλαζονεία. Είπε μεταξύ άλλων στην δευτερολογία του: «O κ. Μητσοτάκης παρέδωσε σήμερα μαθήματα συνέπειας, αξιοπιστίας, σοβαρότητας, προόδου στα κόμματα της αντιπολίτευσης». Απέρριψε τις αιτιάσεις σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ και επιχειρηματολόγησε για την στάση του κόμματος στο νομοσχέδιο για το ΑΣΕΠ. Επέμεινε στη κατηγορία για σχέσεις με την ακροδεξιά όπως αποδεικνύει το ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει κοντά του στελέχη που προέρχονται από την ακροδεξιά -εννοώντας τον Μάκη Βορίδη.

Κλείνοντας είπε προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Oι μέρες της παντοδυναμίας σας ανήκουν στο παρελθόν πρέπει να ξεκαβαλήσετε αυτό το καλάμι. Όσο συμπεριφέρεστε με αλαζονεία επιταχύνετε την έξοδο σας από το Μέγαρο Μαξίμου».