Skip to main content

Ν. Παππάς – Βουλή: Εφόσον όλα πήγαν καλά στη φωτιά στην Αττική, πώς έφτασε στον αστικό ιστό;

Nick Paleologos / SOOC

Σφοδρή επίθεση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ προς τον πρωθυπουργό

«Πυρά» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς, κατά την πρωτολογία του στη Βουλή. Μάλιστα ο πρωθυπουργός αποχώρησε σχεδόν με το που ανέβηκε στο βήμα ο κ. Παππάς.

«Όλα πήγαν καλά απ’ ό,τι καταλάβαμε, όλα καλά καμωμένα τα είχε ο κ. Μητσοτάκης, πώς έφτασε η πυρκαγιά στον αστικό ιστό δε μας εξήγησε», σημείωσε ο κ. Παππάς αναφορικά με την καταστροφική πυρκαγιά στην Αττική τον Αύγουστο, ενώ δήλωσε πως «η παρουσία του πρωθυπουργού στη Βουλή δεν είναι μια χάρη προς την αντιπροσωπεία, αλλά βρίσκεται στον πυρήνα των καθηκόντων του».

«Κάτι πρέπει να γίνει για να μην σταματούν οι πυρκαγιές στην θάλασσα ή τον αστικό ιστό» ανέφερε. Σύμφωνα με τον ίδιο «από το 2019 έχουν καεί τέσσερα εκατομμύρια στρέμματα σε όλη τη χώρα, που πρόκειται για αριθμό ρεκόρ και από το 2021, 600 χιλιάδες στρέμματα στην Αττική».

Και συνέχισε: «ποια προετοιμασία είχατε κάνει: όταν οι φωτιές σβήνουν στη θάλασσα και στον οικιστικό ιστό, όταν στην Πυροσβεστική παραμένουν 3.500 οργανικά κενά, όταν 2.000 από τα 3.500 οχήματα του Πυροσβεστικού Σώματος είναι ηλικίας άνω των 20 και 30 ετών».

Ο επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε και στις δαπάνες μίσθωσης αεροσκαφών, αναφέροντας πως από «από το 2019 τριπλασιάσατε τις μισθώσεις, αλλά επταπλασιάσατε τις δαπάνες. Η Ελλάδα πλήρωσε 8 εκατ. δολάρια για κάθε ένα από τα τρία αεροσκάφη εναέριας επιτήρησης, όταν η Αυστρία τα απέκτησε με 1,2 εκατ. δολάρια το ένα».

Ο Νίκος Παππάς άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία ενώ δήλωσε ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να προέρχεται από την Αριστερά ή την ευρύτερη προοοδευτική παράταξη.