Skip to main content

Στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο Χρ. Σταϊκούρας για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών

INTIME NEWS/ ΣΑΡΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Τι δήλωσε ο υπουργός

Στοιχεία για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου παρέδωσε ο υπουργός μεταφορών και υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Κατά την συνάντηση με την ανώτατη εισαγγελική λειτουργό,  ο κ. Σταϊκούρας ζήτησε να ενημερωθεί για τις δύο μηνυτήριες αναφορές που είχε καταθέσει τον προηγούμενο Απρίλιο που όπως είπε, βλάπτουν τον σιδηρόδρομο, αλλά και να την  ενημερώσει για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα για το περιστατικό με το τρένο του προαστιακού που παραλίγο να μπει στο υπόγειο δίκτυο του Μετρό στη Δουκίσσης Πλακεντίας.

Εξερχόμενος ο κ.Σταϊκούρας δήλωσε:

«Ήρθα σήμερα προκειμένου να ενημερωθώ και να ενημερώσω. Να ενημερωθώ για την πορεία δύο μηνυτήριων αναφορών που είχα υποβάλει τον Απρίλιο του 2024 και να ενημερώσω για μία τρίτη μηνυτήρια αναφορά συμπληρωματική την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με ανησυχητικά περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στον ελληνικό σιδηρόδρομο. Περιστατικά τα οποία βλάπτουν τον σιδηρόδρομο και την χώρα μας. Περιστατικά τα οποία εγείρουν ερωτήματα τα οποία με τη σειρά τους απαιτούν απαντήσεις, αρμοδίως. Θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι σε κάθε κατεύθυνση, εργαζόμαστε μεθοδικά και επίμονα προκειμένου να βελτιώσουμε και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των σιδηροδρομικών μεταφορών και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Σε αυτήν την προσπάθεια παίγνια με οποιαδήποτε στόχευση δεν γίνονται αποδεκτά. Οφείλουμε όλοι μας να μην είμαστε υπεράνω αξιολόγησης, ελέγχου και εφαρμογής του νόμου.»