Skip to main content

Νέα «καρφιά» από τον Γ. Βλάχο: Να μη θεωρείται δεδομένη η ψήφος μου για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

«Αντάρτες δεν μας αποκαλεί καν το κόμμα, αντάρτες μας αποκαλούν τρίτα πρόσωπα» δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ.

Στην κριτική του για τα «κόκκινα» δάνεια επέμεινε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Βλάχος, σε συνέχεια και της αντιπαράθεσης που είχε στη Βουλή με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας Κωστή Χατζηδάκη.

Μιλώντας σήμερα στον Ant1 ο κ. Βλάχος δήλωσε πως εξακολουθεί να έχει απορίες σχετικά με τα «κόκκινα» δάνεια.

Υπεραμύνθηκε παράλληλα της ελευθερίας των βουλευτών να εκφράζουν την γνώμη τους και επανέλαβε τη δήλωση που έκανε κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. της Ν.Δ. ότι δεν πρέπει να θεωρείται δεδομένη η ψήφος του γενικότερα, αλλά και για την Προεδρία της Δημοκρατίας, προσθέτοντας πως αναμένει πρώτα την πρόταση του κόμματος.

«Ας αφήσουμε να δούμε την άποψη της Ν.Δ. Να δούμε τα χαρακτηριστικά της πρότασης, τα πολιτικά… Ορισμένοι που ορκίζονται και ονομάζονται δεξιοί, δεν μου λέει τίποτε αυτό. Ξέρετε έχουμε ψηφίσει στο παρελθόν Πρόεδρο της Δημοκρατίας που προερχόταν  από την άλλη παράταξη, τον Κάρολο Παπούλια, τον Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, οι οποίοι ήταν πολύ πετυχημένοι πρόεδροι».

«Αντάρτες δεν μας αποκαλεί καν το κόμμα, αντάρτες μας αποκαλούν τρίτα πρόσωπα»

Ο βουλευτής της Ν.Δ. απέρριψε τον χαρακτηρισμό «αντάρτες» για τον ίδιο και άλλους βουλευτές που συνυπέγραψαν μαζί του κοινοβουλευτικές ερωτήσεις. «Στηρίζουμε την κυβέρνηση, έχουμε όμως και το καθήκον του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Εξάλλου αντάρτες δεν μας αποκαλεί καν το κόμμα. Αντάρτες μας αποκαλούν τρίτα πρόσωπα. Η αντιπολίτευση όταν ασκεί κριτική στην κυβέρνηση έχει πάντα απώτερο σκοπό να κερδίσει πολιτικά. Εμείς αν πετύχει η πρωτοβουλία μιας κοινοβουλευτικής μας ερώτησης και “κερδίσουμε”, κερδίζει η ίδια η Ν.Δ.» σημείωσε.

Σχετικά με τις ερωτήσεις-παρεμβάσεις για τα ζητήματα κόκκινων δανείων, της ακρίβειας και του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, ο ίδιος παρατήρησε πως: «Δεν τίθεται θέμα “λαϊκής δεξιάς” αλλά κοινωνικού κράτους, το οποίο υπηρετεί η Ν.Δ. με βάση τις ιδρυτικές της αξίες. Υπάρχουν μέτρα τα οποία κι εμείς οι ίδιοι ψηφίσαμε ως βουλευτές. Όταν βλέπουμε όμως ότι ένα μέτρο το οποίο ψηφίσαμε δεν αποδίδει, υποδεικνύουμε αλλαγές επί του μέτρου αυτού στις οποίες θα μπορούσαμε να προχωρήσουμε ως κυβέρνηση».

Διαβάστε ακόμη:

Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Πιο κοντά το Μαξίμου στην απόφαση για το πρόσωπο – Ποια ονόματα ακούγονται